fredag 23 mars 2012

Kvällens kvalserie

Idag är det två viktiga matcher, Asplöven tar emot Karlskrona och Borås ställs mot Kallinge/Ronneby.

Tabellen so far:

Karlskrona 9p
Sundsvall   8p
Asplöven   7p
Borås        6p
Olofström  5p
Kallinge/R 1p

Vilket innebär att det är viktiga poäng på spel ikväll.

Karlskrona är favoriter i matchen mot Asplöven men åker upp till en tuff bortamatch. I sin lilla islada är Asplöven riktigt bra och man har häng på en plats i nästa års allsvenska.

Den största enskilda anledningen till att Asplöven fortfarande är med? Gusten Thörnqvist. Vi har sett Gusten i Almtuna och Luleå Hockey och alla som sett honom spela vet att det finns ett otroligt stort spel i Gusten när han har bra dagar. Han har dock haft problem att leverera på en hög nivå under en längre tid. Men så länge Gusten spelar så bra som han gör just nu (93,85%) så lever Asplövens hopp.

Trots Gusten så tror jag att Karlskrona åker nog hem med minst en poäng från kvällens match.

Borås imponerade inte på mig senast och laget kom undan med en bonuspoäng i matchen mot Sundsvall. Den poängen var ungefär lika välförtjänat som en av Klasens löneutbetalningar, Borås är ineffektiva och har haft en tveksam inledning på kvalet. Viktig match ikväll och det kommer sluta med tre poäng för hemmalaget, allt annat skulle vara en ordentlig skräll. Men visst, allt kan hända, fråga bara Miroslav Lazo, han fick ju ett kontrakt i Allsvenskan.


2 kommentarer:

  1. Zeb Macahanmars 23, 2012

    Fel fel fel blev det, Aspis vann, fan vad härligt för hockeyn här uppe!

    SvaraRadera
  2. Zeb Macahanmars 23, 2012

    Lyssnade på webbradion och där lät det som att Johan Pettersson var bänkad, antar att det beror på defensiven för offensivt var han då ruggig både i Kalix pojk- och J-lag samt i Luleås J-lag, ett råämne kort å gott.

    SvaraRadera