lördag 14 april 2012

Wallins karriär över

Det verkar som att Niclas Wallins karriär är över. I sista matchen mot AIK drog backen och lagkaptenen tydligen på sig ännu en hjärnskakning, den fjärde på ett år.

I en intervju med Norrbottens Kuriren idag verkar det mer eller mindre som att Wallin bestämt sig för att inte spela mer. Det finns ett liv efter hockeyn och av hans svar att döma så verkar han redan förbereda sig på det.

Tungt för Luleå, Wallin är en rejäl back och en riktig ledare, han har rutin, han har meriter och är en tillgång för alla lag. Men givetvis måste livet efter sättas främst, han har bara ett eller ett par år kvar på karriären och det skulle vara vansinne att riskera hälsan bara för ett år till med hockeyn. Det är ju inte direkt så att det behövs pengar, han klarar tydligen av att försörja familjen enligt säkra källor. Det hade väl varit annat om han hade varit tvungen att fokusera på det.

Synd för Wallin, synd för Luleå och nu väcks ju verkligen frågan, kommer Cam Abbott någonsin att spela hockey igen med tanke på hur hans situation ser ut med hjärnskakningar? Mitt tips är att han inte kommer att spela mer hockey. Det är samma där, varför riskera hälsan för att spela ett eller ett par år till. Tror att Luleå kommer att värva in en ersättare snart, det sägs ju att Luleå och Cam var muntligt överens om ett kontrakt men efter det verkar inte mycket ha hänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar