lördag 1 september 2012

Sundsvall drygt en minut ifrån en riktig praktskräll

Sundsvall visade att gårdagens fina insats mot AIK inte var en engångsföreteelse, idag tog man poäng av Modo efter 3-3 (1-2, 2-0, 0-1) där Modo kvitterade med 1.26 kvar och Sundsvall brände 2(!) straffslag. 


Modo kom till spel med flertalet spelare på skadelistan, mest kännbara avbräck i Ritola och Påhlsson men detta till trots så var det ändå en match alla förutsatte att Modo skulle vinna. Inledningsvis så det ut att bli precis så. Modo öppnade piggt och var det bättre laget men Sundsvall stod upp bra och visade även idag upp ett bra spel med otroligt hög arbetsinsats. Det blev Modo som tog ledningen när Mario Kempe hittade rätt bakom Sundsvalls andremålvakt Victor Olofsson som gjorde en riktigt bra match. 

En av Sundsvalls absolut bästa spelare, Gustaf Thorell kvitterade men innan perioden var över hade Modo återtagit ledningen genom mål av Müller. Den andra perioden var Sundsvalls klart bästa, tempot kom upp och man skapar lägen för varandra genom en hög forechecking där alla spelare åker mer skridskor i ett byte än vad Sundsvall gjorde under hela matcher förra säsongen. Victor Hertzberg prickade in sitt första mål i Sundsvallströjan 1.52 in i den andra perioden. Även den här matchen handlade mycket om formationen med Hertzberg - Mattsson - Thorell. Det är en formation som det kommer att skrivas om många gånger den här säsongen.  "De blå" hann även med att ta ledningen i powerplay när Chrisoffer Persson hittade nätet bakom Starkbaum.  

Den tredje perioden bestod av Modos jakt på kvittering men matchen hade kunnat avgöras definitivt 4.14 in i perioden när Sundsvall fick ett straffslag, Victor Hertzberg misslyckades dock med att överlista Starkbaum.  Modo lyckades till sist kvittera med 1.26 kvar av matchen. Ett mål som blev omdiskuterat, målburen flyttades ur sitt läge och pucken slank in i mål, pucken gick in från "fel sida" enligt Sundsvallsspelarna, alltså inte över mållinjen utan under buren, ett mål som hemmalaget inte alls var nöjda med. Men eftersom det inte finns några målkameror i SCA så är det omöjligt att säga om pucken gick in på felaktigt sätt eller inte. Det var dock inte det som var helt avgörande, när 55sek återstod tilldömdes Sundsvall ännu ett straffslag. Den här gången var det Franzén som skrinnade fram, men även han misslyckades med att förvalta sin straff. 

Det blir en poäng för Sundsvall och ännu en bra match från hela laget. Extra omnämnande förtjänar Thorell (som tyvärr fick utgå efter att ha brakat in i sargen, befarad skada, oklart just nu), Hertzberg, Mattsson, Lagerström och bland backarna Dean Moore och Johan Eriksson. Olofsson gör en bra match i målet.

Slutligen ett jättetack till Pierre Thorsell som hjälpte mig med att få ihop texten och material till den. Uppskattas massor, stort tack!

1 kommentar:

  1. Uhm. Det är ju inte bara Påhlsson och Ritola borta från Modo.

    Varken skyttekungarna Nagy, Skröder eller kunglige Sundström mfl var med. Inte heller bästa backarna. Förstemålis Alsenfeldt var hemma också osv.

    Som många skrivit var Modo juniorbetonat för att de ska få luftas också.

    Vet inte om det skulle varit en sån jätteskräll mot det laget men riktigt bra kämpat i vilket fall :)

    SvaraRadera