söndag 30 september 2012

Tuff uppgift väntar för Södertälje

Södertälje SK har fått en riktigt tung inledning på säsongen, efter sex spelade matcher så ligger laget sist i tabellen. Poäng är ett måste i varje match men idag blir det tuffast tänkbara motstånd, topplaget Örebro. 


Det kommer bli en enormt tuff uppgift för SSK som åker till Örebro för att försöka ta poäng mot ett Örebro i toppform. Efter att Örebro förlorade mot Malmö i premiären så har segrarna bara radats upp, de senaste fem matcherna har inneburit fem segrar för Örebro. 

I poängligan är det väldigt Örebrobetonat, Aulin, Yetman och Wiklander har alla visat sig från sin absolut bästa sida i inledningen av serien och det kommer bli jobbigt för Södertälje att försöka stoppa trion från att samla på sig ännu fler poäng. 

Det är en märklig säsong så här långt för Södertälje, det såg faktiskt riktigt bra ut innan säsongen, men organisationen i försvarsspelet tillsammans med en skrämmande ineffektivitet framåt har gjort att det inte blivit mycket att jubla över för fansen, matchen mot Västerås undantagen där SSK visade upp vad laget kan åstadkomma när allt stämmer. 

Nu väntar man bara på att Hagelin ska bli spelklar, det är en förstärkning som kommer göra mycket för SSK. Ser man till de spelare som anslutit till andra lag så tror jag att det här kommer vara en förstärkning som gör en större skillnad. Hagelin är som gjord för att spela i Allsvenskan, med sin skridskoåkning kommer han att kunna skapa ytor och lägen för sig själv och de andra som är på isen med honom. Jag tror faktiskt att det kommer bli en succé, SSK får hoppas på att Hagelin snarast möjligt blir spelklar, för han behövs.

Idag tror jag dock att man lämnar Örebro utan poäng, hemmalaget är för starka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar