fredag 23 mars 2012

Asplöven krigade till sig viktig seger

Starkt av våra svensk/finska vänner i Asplöven att kriga ner Karlskrona och ta hem tre poäng, seger med 4-3 efter en riktig rysare.

Borås gjorde jobbet och tog hem tre poäng vilket gör att tabellen just nu är galet jämn. Sundsvall spelar på måndag och där måste nästan tre poäng tas hemma mot Olofström. Om Sundsvall vinner där är man serieledare men bara med en poäng till godo på Asplöven som nu förvandlat kvalserien till en rysare. Inget lag känns klart och det börjar vara tydligt hur viktigt det är med hemmaplan i den här serien.

Om Asplöven skulle kvalificera sig för Allsvenskan skulle det öppna upp många dörrar för Luleå Hockey som säkerligen skulle ta tillvara på tillfället att få speltid på sina yngre spelare som behöver istid för att utvecklas. Däremot måste jag säga att jag inte kan förstå varför man inte utnyttjar Sundsvall mer, Komarek, Berglund, Kukan, Sandström, herregud vad spelare som skulle ha kunnat göra samma resa som Adam Pettersson gjort den här säsongen. Adam kom in som en lite valpig, men lovande spelare och har bara växt under sin tid i Sundsvall och är redo för Elitserien nästa år.

Det går inte att underskatta betydelsen av istid. Så Luleå, om Asplöven går upp, skicka dit spelarna, annars sätter ni dom på en buss till Sundsvall!

Dramat lever vidare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar