onsdag 28 mars 2012

Timrå - kris överallt, utom på isen

Timrå är ett märkligt lag. För ett tag sen var det totalt kaos i spelartruppen, på ledarsidan och när det kommer till det ekonomiska. Kvalserien var ett faktum redan i december och ingen trodde att Timrå skulle reda ut det här.

Tillsättningen av Tommy Andersson kändes inte bara desperat utan som ett totalt misslyckande. Inledningen av hans ledarskap gjorde inte att man trodde att Timrå skulle klara sig kvar heller, föråldrat försvarsspel, gnälliga spelare och svikande publik. Men i Kvalserien hände det något, Timrå hade marginalerna och domarna med sig i första matchen mot Karlskoga och man tog hem två poäng, efter det har segrarna bara fortsatt att trilla in och efter trepoängaren igår är det bara en total genomklappning som kan förstöra Timrås spel i nästa års Elitserie. Oväntat och inte speciellt välförtjänt sett till hur säsongen har sett ut, men välförtjänt sett till hur kvalet har sett ut.

MEN det finns ett stort men. Timrås ekonomi. Hur är det egentligen ställt med Timrås ekonomi och finns det någon chans att man kan fortsätta att spela på elitserienivå? För bara några dagar sen lyckades man övertala/rövslicka sig till ett förskott på 4.8 miljoner och man har ett behov av ytterligare 15 miljoner enligt st.nu. Det är framförallt skatteskulder som ställer till det för Timrå och man har flera skulder hos Kronofogden. Problemet med det här lilla förskottet på 4.8 miljoner är att man också i fjol fick ett förskott på samma bidrag så tror man nu har fått förskott till 2018 eller något sådant.

Ska en klubb få spela kvar i Elitserien om man är beroende av kommunala pengar för att driva sin verksamhet vidare? En kommun som har dragit ner på vård/skola/omsorg i brist på pengar? Jag vet inte, men det är helt klart att Timrå just nu lever tack vare konstgjord andning som inte kan fortsätta i evigheter och om inte föreningen på allvar tar tag i situationen så kommer elitlicensen att försvinna snabbare än Klasen när han får en tvåa i slutet av en match.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar