onsdag 28 mars 2012

Kvällens kval

Viktiga matcher i kvalet, Sundsvall åker till Borås för en match som mycket väl kan visa sig vara avgörande för vilket lag som spelar allsvenskt nästa säsong. Poäng för Sundsvall och man har skaffat sig ett extremt bra utgångsläge inför slutet på serien. Man är nu en poäng bakom Borås, med en match mindre spelad, skulle Sundsvall ta två eller tre poäng har man grepp om kvalplatsen och en match extra att gå på.

Det som imponerat så här långt är Borås powerplay, osannolika 46% av gångerna gör man mål med en man mer på isen.Senast lagen möttes kom samtliga mål under ordinarie tid i powerplay, så ingen svår gissning är att kvällens match kommer att avgöras genom vilket lag som tar minst utvisningar.

Sundsvall har lite problem på backsidan, Bozic är förmodligen borta resten av säsongen och många andra dras med skavanker och får slita för att ta sig genom de avslutande omgångarna. Men Sundsvall Hockey ger aldrig upp enligt fans, spelare och ledare så dags att bevisa det.

I de andra matcherna är det också intressant. Karlskrona ska bara ta tre poäng borta mot jumbon Kallinge/Ronneby och för Olofström är det sista chansen att blanda sig i racet för en allsvensk plats när man tar emot Asplöven på hemmaplan. Asplöven som har haft lite problem i bortaspelet måste nästan vinna ikväll för att hänga med Sundsvall, Borås och Karlskrona. En positiv sak som talar för Asplöven är att man har kvar hemmamatcher mot Sundsvall och Borås, Sundsvall i sista omgången, Borås i näst sista. Så det är viktigt att man ser till att fortfarande vara med i tabellen inför dessa matcher.

1 kommentar:

  1. Zeb Macahanmars 28, 2012

    Borås-Sundsvall säkert kryss, bortalaget tar extrapoängen.
    Kallinge/Ronneby-Karlskrona tvåa så det stänker om det.
    Olofström-Asplöven ???? Normalt är ju Asplöven tämligen usla på bortais genom åren men kastar upp slanten och den säger att norrbottningarna vinner...

    SvaraRadera