fredag 30 mars 2012

Viktig match i Olofström

Det är kniven mot strupen för Sundsvall Blå. Vinst ikväll är nästan ett måste om drömmen om allsvenskt kontrakt även nästa säsong ska leva vidare. Förlusten mot Borås innebär att Sundsvall nu är fyra poäng efter Karlskrona och Borås med en match mindre spelad. Poäng ikväll och man är fortfarande med i racet, speciellt som man har Karlskrona hemma kvar att spela.

Men skulle man tappa tre poäng blir det jobbigt, då är man beroende av andra lag för att säkra kontraktet. Det finns saker som stör i truppen, många backar har skadeproblem och man tvingas match vissa backar extremt hårt. Dennis Bozics skada har verkligen ställt till det för Sundsvall, där försvann en extremt stabil back som klarar att matcha många minuter på isen och som även kan användas i powerplay.

Hoppet står till Axel Brage, om Brage kan fortsätta spela som han gjort så här långt finns chansen till en vinst. Sen är Sundsvall extremt beroende av sin "leading line" med Lindström, Pettersson och Lukacevic. Dom två sistnämnda har verkligen hittat varandra sen Lukacevic anslöt till laget och det är lagets två bästa spelare just nu när det gäller offensiven. Lindström är ett riktigt bra komplement i den linan, tillsammans utgör dom en offensiv kraft för Sundsvall som inte får underskattas.

Så, ikväll gäller det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar