fredag 30 mars 2012

Disciplinnämnden är jävla spån

Alltså.... 4+2 för Hyvönen, det låter ju som ett ganska tufft straff MEN det måste sättas i relation till andra straff som delats ut under säsongen.

Bertilsson fick som bekant 7!! matcher för sin tackling på Jonas Berglund. Obehagliga scener efteråt men tacklingen i sig är inte det värsta vi sett i år. Hur kan den då bestraffas som den värsta incidenten? Chris Abbott puttade in Pavlikovsky i sargen, det bestraffades med 3+2.

Var finns konsekvensen? Ölvestad fick 2+1 matcher för sin galna armbågstackling i huvudet på Persson. Den här tacklingen var inte värre och då är Ölvestad ändå en "återfallsförbrytare" med den bedömningen så ska Hyvönen bara ha en match. Men i relation till Abbott och Bertilsson ska han väl ha ungefär 10.

Det är helt jävla galet att INGEN spelare, ledare, fan eller expert kan innan domen komma säga ungefär hur många matcher det blir. Det är en katastrof för svensk ishockey att nämnden slumpar fram sina straff och bedömer liknande situationer hela annorlunda. Det skadar förtroendet för sporten och framförallt för ligan.

Trots det kan ingen, än så länge slå den motivering som Thorell fick när han stängdes av två matcher. Klistrar in den här, sen kan den som tycker att nämnden gör ett bra jobb höra av sig så jag kan få er tvångintagna på lämplig institution.


"Disciplinnämnden har tagit del av domarens anmälan, ett yttrande från Gustaf Thorell samt har granskat filmsekvenser från händelsen.

Av anmälan, som upprättats i efterhand av domarna efter granskning av videosekvenser, framgår att Gustaf Thorell gjort sig skyldig till en tackling mot huvudet. Enligt anmälan har motspelaren som träffats spelat vidare men har efter matchen fått känningar av huvudvärk och yrsel.
Gustaf Thorell har i huvudsak anfört att han själv glider in i situationen. Motspelaren kommer i en låg position på grund av att denne tappar pucken och böjer sig ner för att leta efter den och tacklingen träffar därför olyckligt först mot axeln och sedan mot huvudet. Gustaf Thorell hade svårt att avbryta tacklingen på grund av denna plötsliga rörelse.
Av filmsekvenserna framgår enligt Disciplinnämndens bedömning att Gustaf Thorell kommer med relativt låg fart och fullföljer en tackling som träffar mot huvudet på en motspelare. Att motspelaren har sin uppmärksamhet riktad mot pucken och är låg i sin position bidrar delvis till att tacklingen tar olyckligt och med beaktande av samtliga omständigheter i fallet kan påföljden därför stanna vid två matchers avstängning." 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar