tisdag 3 april 2012

Asplöven missade Allsvenskan

Igår blev det klart, Asplöven missar att gå upp till Allsvenskan. Borås vann i Haparanda med 0-1 och trots att det fanns flera chanser i powerplay så lyckades aldrig Asplöven få pucken i mål. Tråkigt för Asplöven, nästan tråkigare för Sundsvall som hade sitt hopp ställt till att Asplöven skulle lyckas sno en eller flera poäng av Borås.

Nu blir det en direkt avgörande match imorgon när Karlskrona kommer till Gärdehov. Vinner Sundsvall den matchen är man en poäng bakom Karlskrona inför den sista omgången. Då kommer matchen mellan Karlskrona och Borås att avgöra. Vinst för Karlskrona under ordinarie tid och vi har inte längre något norrländskt lag i Allsvenskan.

Det som fortfarande kan göra allting riktigt spännande skulle vara att Olofström skräller och tar poäng mot Borås, då blir den sista omgången en riktig rysare. Skulle Olofström till och med vinna, samtidigt som Sundsvall vinner mot Karlskrona kan det bli en direkt avgörande match mellan Borås och Karlskrona om vilket lag som gör Sundsvall sällskap till Allsvenskan. Men just nu är det många "om" och "men". Det man kan konstatera är att Karlskrona och Borås har det helt i sina egna händer och Sundsvall får hoppas på att någon av lagen tappar bollen, alternativt att Borås inte får spela kvar i Allsvenskan nästa år. Vilket borde vara självklart med tanke på hur lagets ekonomi ser ut, eller brist på ekonomi kanske man ska säga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar