måndag 16 april 2012

Harju lämnar Luleå Hockey

Då var det klart. Harju lämnar Luleå Hockey efter ett år.

Han värvades ju som en "frälsare" och alla förväntade sig att Övertorneåpojken skulle bli hela Elitseriens målkung, men det blev ju inte riktigt så kan man väl säga. 25p är väl godkänt för en medelavlönad spelare men 15mål är alldeles för lite för en spelare med Harjus kapacitet och lön.

Mycket av förklaringen till att det inte riktigt lyckades skulle jag säga ligger i Rönnqvists sätt att spela ishockey. Harju är inte en kille som har den speed och den arbetsmoralen som krävs av Luleåtränarna. Harju trivs bäst i en friare roll, senast han var i Luleå var det Lavander som fyllde linan med Harju och Omark och han tog ett enormt ansvar i det defensiva spelet. Harju ska inte vara den som sliter hårdast i försvarsspelet och han trivdes aldrig i det "nya" Luleå Hockey som han kom tillbaka till.

Jag trodde stenhårt på Harju innan säsongen men ju längre den led ju mer uppenbart blev det att antingen skulle Harju lämna eller så skulle Rönnqvist vara tvungen att byta spelsystem. Det blev det första.


1 kommentar:

  1. Zeb Macahanapril 16, 2012

    Visst hade jag lite tveksamheter hur Harju skulle funka i Rönkens spel men trodde det skulle falla ut betydligt bättre än det gjorde.

    Bara att önska grabben lycka till i KHL där jag hoppas han landar, vill absolut inte se honom i annan ES-klubb för det vet man hur det slutar i matcherna mot oss...

    SvaraRadera