söndag 22 april 2012

"Köpelag" hit och dit

Hamnade i en ganska intressant diskussion på twitter med flertalet, förmodligen supporters till olika lag av resonemanget att döma om det här med att man kallar lag för "köpelag" fortfarande. Min inställning är enkel: Det är inte 1992 längre, det är en marknad där spelarna flyttar sig mycket lättare än förut, man går dit man får bäst betalt. Att representera samma klubb hela sin karriär är inte längre något som är jättevanligt och att det är en verklighet för ALLA lag som bedriver elitverksamhet.

Fick några exempel på lag som absolut inte är hopköpta.

Frölunda, dom satsar bara på göteborgare enligt en väldans massa folk på twitter. En snabbkoll där, med reservation för att jag kan ha räknat fel på en spelare hit eller dit ger resultatet att 16 spelare inte kommer från Göteborg eller någon klubb i närområdet.

Skellefteå. Där är det bara grabbar från Västerbotten. Nja, 17 spelare kommer inte från Skellefteå eller närområdet.

Om man tar ett lag från en liten ort i Allsvenskan då? Mora klickade jag in på av ren slump så hittade jag iallafall runt 20 spelare från andra ställen än Dalarna.

Min poäng är att det här förekommer i ALLA klubbar. Ingen är längre ett lag med grabbar födda på orten som alla gått på samma skola och bara spelar hockey för att det är roligt. Det är killar som jobbar med ishockey och rör sig runt i landet baserat på vem som ger bäst anställningsvillkor. Inget konstigt med det. Men suppporters runtom i landet måste släppa den romantiserade bilden av sitt eget lag som ett lag med bara "killar från orten" Det finns inte längre.


1 kommentar:

  1. Jävligt bra slrivet, det e så sant så sant.

    Tack för en kanonbra blogg.
    Joakim

    SvaraRadera