måndag 23 april 2012

Borås mot ettan med stormsteg

Har ju bevakat och följt det här med Borås med ganska stort intresse. Mest för att jag tycker att det är HELT sjukt om man kan gå under rekonstruktion under en hel säsong men ändå få elitlicens för säsongen därefter.

Men nu har jag legat på och försökt få svar från alla håll och kanter och som det ser ut kommer Borås INTE att få Elitlicens för nästa säsong. Det är inte något officiellt beslut taget ännu men allt talar för att licensen åker för Borås om ett par veckor.

Det man hoppas på nu är att man snabbar på beslutsprocessen så att Asplöven inte hamnar i samma sits som Sundsvall gjorde, att man inte vet om man bygger ett lag för ettan eller Allsvenskan.

Jag tycker att det känns bra och helt rätt att man flyttar ner Borås, att det laget skulle få spela kvar skulle vara ett hån mot alla lag som sliter och får ekonomin att gå ihop. Det öppnar ju för att alla lag ska kunna göra samma sak, värva på sig spelare man inte har råd med och sen ta en rekonstruktion när pengarna är slut och på så sätt kunna slutföra säsongen.

Bra beslut

3 kommentarer:

 1. Då är ju frågan, om Borås inte får licens pga att de är under rekonstruktion, kan då Malmö få det?

  SvaraRadera
 2. Det är inte rekonstruktionen i sig som kommer att göra att Borås flyttas ned. Det är märkligt men sant. Det är att man inte kommer att kunna lösa alla skulder samt uppvisa ett positivt kapital.

  Malmö har ett positivt kapital i hockeyföreningen som jag har fattar det och kommer därför inte ha några problem med att klara licensen.
  ¨
  Med reservation för att jag missuppfattat något:)

  SvaraRadera
 3. Jag tolkade ditt inlägg som att det var rekonstruktionen som avgjorde trots att jag läst intervjuer som säger motsatsen..:)
  För Borås del är det ju att de har ett ackord som är olöst till...hockeyförbundet? De vill inte gå med på en uppgörelse enligt Borås egen hemsida.
  Men Malmö o positivt kapital..hmmm? De har ett positivt eget kapital men det är inte lika med "pengar i handen", de kan förnärvarande inte betala sina räkningar,,,jajaja, vi får väl se, en sak som historien lärt oss är att det är inte samma spelregler för alla lag...:)

  SvaraRadera