måndag 23 april 2012

Moe vs Salo, en intressant kamp nästa säsong

Har nu kollat närmare på det här med Eric Moe och en eventuell flytt till Timrå. Han har i dagsläget inget erbjudande att ta ställning till och enligt flera källor har han dementerat att han är på väg till Timrå.

Som det ser ut idag har Eric Moe ett kontrakt med Leksand som sträcker sig över nästa år, lönen är inte heller att  förringa, uppgifter gör gällande att månadslönen från Leksand kommer att ligga mellan 65 och 70 000 kronor. Det skapar en intressant situation, han är inte tillräckligt bra för att ta en plats i Leksand enligt Tommy Salo, men finns det någon klubb som är beredda att ta över Moes kontrakt? Det är tveksamt. Skulle Moe gå med på att riva kontraktet för att spela i en annan klubb för kanske halva lönen? Det är väl också väldigt tveksamt.
2 kommentarer:

  1. Så vad är nytt? Samma sak gällde under 11/12.

    SvaraRadera
  2. Herregud vilken journalistik. Han hade samma kontrakt under förra året. I tillägg var det flera andra som Leksand fick pynta för då, som Salo hade skickat iväg. Eric More är billig jämfört med t.ex Jean Luc Grand Pierre. LIF klarade sig finfint förra säsongen, och man kommer inte att göra en sämre säsong nu när Moe är det ENDA bagaget som är kvar från förr.

    Moe kan förstås ta ett sabbatsår och skita i att spela om han vill, men han är en ung kille med framtiden för sig. Om han inte vill att fiaskoåret i LIF ska bli hans karriärs topp så borde han satsa på att få spela i något lag. Han har kapacitet att utvecklas lite till och få nya kontrakt på 75.000 i framtiden. Men om han stoppar nu, ja då är det nog bye bye som professionell hockeyspelare efter nästa säsong och han kan få kontrakt på 15-20000 kanske på sin höjd.

    SvaraRadera