torsdag 19 april 2012

Örebro satsar vidare

Har fått reda på lite mer intressant info när det gäller storsatsande Örebro.

Klubben har redan visat att man siktar på Elitserien på allvar den här säsongen när det gäller laget, här följer en sammanfatting av hur det ser ut just nu. I dagarna kommer man att presentera en förstärkning till organisationen runt laget. Kommer att återkomma med mer info i ämnet under morgondagen.

Nyförvärv:

Dan Iliakis
Robin Gartner
Thomas Mitell
Anders Eriksson
Patrick Yetman

Lägg till att Aulin har förlängt och ett par namn till kommer att ansluta så är det ett respektingivande lag som Örebro ställer på benen till nästa säsong.

Det är helt klart att klubben verkligen siktar på Elitserien och att man har valt en vettigare väg än exempelvis Malmö, här är det tanke, planering och hjärna bakom varje spelare som kommer in eller får gå. Lönerna skenar inte iväg, Örebro omsatte bara runt 25 miljoner inklusive sin jun verksamhet och är ändå seriens bästa lag. Finns något att lära för många klubbar i sättet klubben arbetar.

5 kommentarer:

 1. Vad som redovisas genom klubben är en sak.
  Hur mycket dom får i signonbonus av fahlander är en helt annan.

  SvaraRadera
 2. Instämmer med föregående talare. Örebro känns likt Malmö som ett skräckexempel för hur en klubb ska bedrivas. Använder inte egna talanger och gigantiska summor läggs till spelarna i form av bonus. Hockeynonsens är en passande rubrik på denna artikel. (Sluta inte skriva).

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte om jag håller med. Först och främst, allt prat om bonusar, det är inget vederlagt utan en allmän uppfattning. Ganska stor skillnad där.

  Sen menar jag att om man ska värva så har Örebro visat sig vara betydligt bättre på den fronten än Malmö, Leksand osv. Det är lag som bränt enorma summor utan att få resultat medan Örebro bevisligen får resultat från sina värvade spelare.

  SvaraRadera
 4. Helt klart att Fahlander betalar spelare ur egen ficka! Men han visar en jävla fingertoppskänsla i sina värvningar och får nyförvärven att må bra och trivas i föreningen. Och därefter kommer även resultaten på isen! Att jämföra Örebro med Malmö tar jag som ett dåligt skämt!

  SvaraRadera
 5. Fortfarande så är ungdomssatsningen dålig. I den bemärkelsen att de inte använder egna, unga talanger särskilt mycket. Den här säsongen ligger ex. Leksand ljusår längre fram. Det ÖHK gjort för Lihagen håller jag dock högt.

  SvaraRadera