fredag 20 april 2012

Grattis Brynäs, skäms SAIK

Nu är säsongen officiellt över. Brynäs kan nu kalla sig svenska mästare och det gör dom välförtjänt. Det finns ingen som kan ta något från Brynäs när det gäller att vara välförtjänta mästare, deras slutspel var mäktigt och värdigt ett mästarlag. Visst, man kom fyra i serien men det vet vi alla spelar absolut noll roll när det handlar om slutspel.

Att Skellefteå väljer, med Forsberg i spetsen att gnälla och gråta ut i tidningarna som jättebebisar för att domarna gästade Brynäs guldfest är pinsamt och ett tydligt tecken på hur man uppför sig om man vill vara en dålig förlorare. När säsongen är över, guldet är utdelat så är det väl klart som fan att domarna kan glida förbi vinnarna, ta ett par öl och gratulera. Domarna är en del av ligan och att en domare är på Brynäs fest får mig att reagera lika lite som att någon spelare från ett annat lag var där.

Hur hade det låtit då från Saik? "Nu förstår vi varför Brynäs vann semin, titta dom festar ju tillsammans"

Nej, pinsamt agerande, inte fan hade Skellefteå portat domarna om dom hade vunnit, det här är inte första gången som domarna gästar ett guldfirande och förhoppningsvis inte heller den sista. Jag har under en hel säsong iakttagit interaktionen mellan spelare och domare i spelargången och utanför omklädningsrummen och det är en betydligt hjärtligare stämning där än på isen, tro mig. Så att det skulle ha påverkat finalserien är inget annat än pinsamt och ett försök att flytta fokus från att Skellefteå ännu ett år faller i finalen och inte presterar när det gäller som mest.

Forsberg har konstant gnällt på att det filmas och att domarna förfördelar Brynäs, visst kan man spela det spelet under pågående serie men när den är slut borde man också sluta gnälla.

Pinsamt.

1 kommentar: