fredag 20 april 2012

Vad händer egentligen i Luleå Hockey?

Direkt efter slutspelet stod det klart för alla, även för "Osten" Bergström att Luleås lag saknade tyngd och kraft. Det var ett lag som fick problem när det kom till "slutspelshockey". Man hade ingenting att sätta emot när AIK stormade fram och "Osten" sa att nu skulle Luleå värva stora spelare. Jacobsson och Hedman kom in, men sen? Vad har kommit efter det?

Jacobs
Fogström¨
Persson

Det är spelare med en snittvikt på 83kilo och en snittlängd på 179cm. Inget som skrämmer slag på motståndarbackarna nere i sarghörnen direkt. Spelarna har även en snittålder på nästan 28, inte direkt ungt och lovande heller. Jag tycker att om man ska värva från Allsvenskan så ska man lägga tid och resurser på "up and coming" spelare och inte spelare som håller ett par år innan åldern tar ut sin rätt. Sen är det inte heller något annorlunda sätt att värva på, Luleå har gjort det år efter år och det är märkligt att "Osten" så snabbt frångår att värva in det Luleå, enligt honom själv saknade ifjol.

Luleå får loss en rejäl summa pengar när man släpper Harju men ändå kommer spelare in som bara känns som breddspelare, bredd har Luleå så det räcker och blir över. Det Luleå saknar just nu är spetskompetens och än så länge har man inte gjort mycket för att åtgärda det problemet.

Silly season är långt ifrån över, den har precis börjat och jag hoppas att Luleå tar tag i det och värvar in lite spets som komplement till den bredd man redan har. Listan över spelare Luleå kan komma att låna ut är redan nu lång, Berglund, Karlsson, Mannberg osv osv så bredd är inte direkt det som behövs just nu.


1 kommentar:

  1. Kan säga att Linus Persson är grymt stark, förmodligen av de starkaste spelarna i allsvenskan. Ingen som knäcker ner honom i en sargduell! Och han kommer att producera om han sätts i en 1-2line, annars är han bortkastade pengar.

    SvaraRadera