fredag 20 april 2012

Sundsvalls plan för att ta sig tillbaka

Då var det lite mer info runt hur Sundsvall planerar att ta sig tillbaka till Allsvenskan.

Man ska satsa på mer lokala spelare med anknytning till regionen. Ett måste givetvis, men också ett bra steg om man nu verkligen genomför det. Det har varit för mycket inlånade och spelare som ratats i andra klubbar.

Men det intressanta, det skrämmande och mest löjliga är att man planerar att kunna ha ungefär samma lönebudget som föregående säsongen. Vilket alltså innebär att man mönstrade ett division 1 lag i Allsvenskan. Det är fan inte okej mot dom spelare som var här men framför allt mot fansen och sponsorerna. Att kliva ner i ettan borde innebära en dramatisk sänkning av budgeten för spelare men tydligen är så inte fallet när det gäller Sundsvall Hockey.

Ambitionen kommer vara att ha två linor som håller i princip allsvensk klass och två linor med yngre spelare.

Vem som kommer att träna laget är inte klart i dagsläget, men ingen vild gissning att det kommer bli Olsson tillsammans med något nytt namn. Svedberg tror jag inte kommer få nytt förtroende.

Det jag saknar är en öppenhet runt vad som egentligen gick snett och hur man planerar att åtgärda det till nästa säsong. För bevisligen så var det mycket som inte stod rätt till under säsongen och om man bara nonchalerar det så missar man också chansen att få bättre förutsättningar för att lyckas nästa säsong. Att man nu ska ta sig tillbaka är positivt men det krävs också att man utvärderar och framför allt vågar stå för de misstag som gjorts, utåt sett likväl som inom föreningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar