söndag 15 april 2012

Silly: Timrå på jakt efter nya spelare

Silly season har varit lugn för Timrå, ingen större aktivitet och det kan förklaras av klubbens svaga ekonomiska situation. Något som blir ännu mer uppenbart när man nu är intresserade av att knyta upp spelare från Sundsvall Hockey.

Oscar Johansson och Eric Moe ska enligt källor vara de två namn som är mest intressanta.

Det känns som en budgetlösning av stora mått, ingen av de två var speciellt dominanta på allsvensk nivå och tro att dom ska kunna axla en elitserieroll är lite väl optimistiskt. Moe är i sin bästa stunder en fantastisk back men det känns som att det är långt mellan gångerna och det är nu några säsonger sedan Eric levererade under en längre tid.

När det gäller Oscar så är det en forward med ett riktigt bra skott, lite av en sniper. Men han har alldeles för många "bebis tendenser" Jag vet inte hur många gånger han dragit på sig onödiga  tvåor som skadat laget med utvisningar i offensiv zon och efterslängar, så fort han får en smäll ger han tillbaka, gärna fult. Det är inget som håller på elitserienivå och även farten måste komma upp för att Oscar Johansson ska kunna ta en plats.

Robin Sterner sägs även vara på gång till Timrå, även där en ung, billlig spelare men en spelare som ändå håller på den här nivån på ett annat sätt. Han är fortfarande bara 21 och kan ta några fler steg i sin utveckling och då bli en bra elitseriespelare.

Det mest intressanta namnet som Timrå sägs vara ute efter är Adam Pettersson. Adam är under kontrakt med Skellefteå men kommer få svårt att ta en plats nästa säsong i den klubben och det ryktas om att Adam vill bryta sitt kontakt. Gör han det så kommer han kunna bli en enorm tillgång för Timrå. Pettersson var riktigt bra i Sundsvall sista halvan av säsongen och var poängbäst i laget. Hans säsong blev bara bättre och bättre ju mer speltid han fick och när han fått lite erfarenhet visade han att han egentligen är för bra för att spela i Sundsvall. En spelare med enormt bra teknik, bra skridskoåkning men precis som i fallet Oscar Johansson så är det lite för mycket efterslängar och onödiga utvisningar. Men ursäktat i lite större utsträckning eftersom killen fortfarande bara är junior-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar