söndag 15 april 2012

Elitlicens? Ja men ändå inte

Den här jävla elitlicensen. Varför finns den ens? Den gäller ju uppenbarligen bara ibland, hur fan kan man annars förklara att Borås fortfarande räknas som ett allsvenskt hockeylag? Dom har rekonstruerat längre än det tar för Klasen att räkna nollorna på sitt konto. Det är ett jävla skämt att Borås fortfarande får driva sin verksamhet under så lång tid när man bevisligen inte har pengar nog.

Nu ska jag inte vara en dålig förlorare och gnälla över att Sundsvall åkte ur, men det är ändå märkligt att Borås som inte har ekonomi nog för att driva sin verksamhet får klara sig kvar, om Sundsvall hade dragit in massa spelare i slutet, sen förklarat att man inte har ekonomi och begärt rekonstruktion? Det är ju samma som Malmö, varför kunde man signa Persson, Jadeland osv osv och sen helt plötsligt finns det inga pengar?

Om man har en licens där kravet är att klubbarna ska ha ett eget kapital och sund ekonomi hur fan kan inte då en rekonstruktion inte innebära att licensen åker? Jag tycker det borde vara självklart att om man inte har ekonomi så flyttas man ner, oavsett om laget heter Timrå, Luleå, Borås, Malmö eller Djurgården.

Men riktigt så är ju inte fallet just nu. Nu är det Björklöven som åkt dit dom senaste säsongerna och inget annat lag. Det är JÄVLIGT märkligt.

Börja tillämpa kraven fullt ut, skit i vilket lag som drabbas, ta upp nya lag som har en proffsigare ledning och inte pissar iväg 100 miljoner på en säsong.

Nu får det fan räcka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar