måndag 2 april 2012

Sundsvall tog sista chansen

Sundsvall tog sista chansen när man besegrade Kallinge/Ronneby med 4-3. Men det måste sägas att resultatet inte direkt speglar hur matchen såg ut. De första två perioderna var det TOTAL Sundsvalls dominans och man ledde matchen med 4-0 och skotten med 28-6. Sen föll man tillbaka på klassiskt Sundsvalls manér när man försökte spela av matchen och Kallinge/Ronneby som aldrig gav upp kunde krypa närmare. Sista målet kom med 20 sek kvar och kan visa sig viktigt i slutet, Sundsvall hade behövt fyra plusmål med tanke på tabellen, nu blev det bara ett.

Dagens citat kom från Ned Lukacevic som fick frågor om sina stats sen han kom till Sverige och han svarade leende: "Stats är som en bikini, de visar mycket, men inte allt.

Sundsvall gjorde en riktigt bra match första två, den tredje perioden var så där dålig som nästan bara Sundsvall kan göra när man leder med 4-0 och borde fortsätta försöka göra mål. Istället slår man av på tempot och slutar spela helt och hållet, man bjuder in motståndarna i det igen.

Axel Brage skadade sig på värmningen och det kan visa sig bli jobbigt för Sundsvall. Brage är kvalets bästa målvakt och har till och med överglänst Gusten Thörnqvist.

Viktig match ikväll för Asplöven, men även för Sundsvall. Om Asplöven tar poäng av Borås är Sundsvall verkligen med i det här igen. Då har man en eller två poäng upp till Borås om man slår Karlskrona och då kan faktiskt Borås och Karlskrona mötas i en helt avgörande match i den sista omgången.