tisdag 8 maj 2012

Om Joel Lundqvist

Nu har beskedet kommit att Joel Lundqvist får avbryta sitt VM spel, en fraktur på okbenet sätter stopp för mer spel under resten av turneringen. Förbannat tråkigt för Joel, förbannat tråkigt för Tre Kronor, Lundqvist har varit riktigt, riktigt bra. Men det jag inte kan begripa är hur man framställer honom i media, framförallt Leif Boork pratar sig varm om hur han egentligen inte ska spela på den här nivån och att han bara spelar där tack vare sin inställning. Boork skrev en tårdrypande krönika i Expressen om hur Joel är en "humla" som egentligen inte borde kunna flyga och att det är stort av tränarna som inte petade honom i unga år.

Hur är det egentligen med den bilden av Lundqvist? Jag köper inte den, jag tycker att man säljer Joel Lundqvist kort om det är så man vill framställa honom.

Några korta saker om honom:

Han spelade JVM

Han debuterade i Elitserien som 18 åring

Han snittade ungefär en poäng per match i J20 och AHL

Han gick högre i draften än brorsan Henrik.

Han har gjort 134 matcher för Dallas Stars.

Är han en energispelare? Absolut. Men det är inte så att han fått slita i skymundan hela sin karriär och först nu fått sitt genombrott, det är inte en korrekt bild av en riktigt bra hockeyspelare som med åren fått anpassa sin spelstil.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar