söndag 3 juni 2012

Klasen är överskattad


Publicerade den här krönikan på Svenska Fans och kom på att jag inte publicerat den här ännu. Så här kommer mina tankar om Klasen:

Då var det ett tag sedan Luleå presenterade Linus Klasen som sitt senaste nyförvärv. Jag måste erkänna att jag inte riktigt hämtat mig ännu och mardrömmarna om Klasen i en Luleåtröja fortsätter att hemsöka mig varje natt, jag vaknar kallsvettig mitt i natten och måste surfa in på Eliteprospects bara för att kolla om jag bara drömt allt men varje gång blir jag lika besviken. Han står under Luleås roster fortfarande.

Ni som följer mig på Twitter vet redan ungefär hur jag känner inför att Linus Klasen ska spela i Luleå nästa säsong. För er som inte följer mig kan jag sammanfatta min reaktion ungefär på följande sätt: NEEEEEJ! INTE KLASEN!!! Vad händer egentligen i Luleå Hockey? Har "Osten" blivit galen? Det måste vara någon som driver med mig. Ungefär så kan man sammanfatta min reaktion när det blev klart. Har tagit bort några svordomar också.

Som skribent på den här sidan borde man väl egentligen ställa sig i ledet och hurra, hälsa Klasen välkommen till Luleå och förvänta sig stordåd. Men fan heller. Jag vill inte se Klasen i en Luleåtröja, jag vill inte att han spelar för den klubb jag älskat sen jag var liten, av den enkla anledningen att Klasen inte är en spelare som hör hemma i Luleå Hockey.

Är Linus Klasen en dålig hockeyspelare? Absolut inte, i sina stunder är han till och med en väldigt bra hockeyspelare. Han har offensiva egenskaper som gör honom till en "gubben i lådan" spelare som på egen hand kan kliva  fram och avgöra matcher. Mitt problem med Klasen ligger inte där, mitt problem ligger i Klasen som karaktär, jag har sett honom under nästan alla matcher den gångna säsongen, en del gånger på plats andra gånger på tv men jag har verkilgen sett Linus Klasen den här säsongen. Eftersom jag varit involverad med Sundsvall Hockey så har jag haft bra koll på Allsvenskan vilket jag är tveksam till om så många som hyllar honom faktiskt har haft.
"Han gjorde ändå 50p förra säsongen" är en kommentar jag ofta får på min kritik mot Klasen, det är sant. Linus Klasen gjorde 50p i Malmö, ett lag som hade truppen för att dominera hela Allsvenskan och som ALLA tippades skulle leka hem Allsvenskan. Men ni vet Jacobs och och Persson? Som alla tycker är "så där" värvningar av Luleå. Jacobs gjorde 49p och Persson gjorde 51, alltså är Persson en sanslöst bra värvning om vi följer det resonemanget. Conny Strömberg gjorde 57, Little 66p osv osv.  Så att han mäktade med 51p i Allsvenskan är ingen större bedrift om vi ska vara helt ärliga.

"Det var kaotiskt i Malmö under säsongen och man kan inte döma honom efter det" Är en annan kommentar jag ofta får. Men gå tillbaka, innan säsongen var det inte ett dugg kaotiskt i Malmö, allt var frid och fröjd och spelare värvades in till höger och vänster. Man hade ett lag som egentligen skulle kört över allt och alla. Klasen var KAPTEN, vilket betyder att ett av hans uppdrag under säsongen är att leda sitt lag. När det började gå emot Malmö och resultaten uteblev var Klasen en av de spelarna i laget som visade överlägset sämst attityd. Han lämnade till och med isen i förtid under en av de sista matcherna för säsongen när Malmö krigade för att nå en playoff plats. Kvittar om matchen är avgjord eller inte, en kapten lämnar inte sitt lag.

Det är Linus Klasen som karaktär som oroar mig, Luleå har under många år nu värvat spelare som underkastat sig såväl spelsystem som laget. Rönnqvists ord har varit lag, ingen spelare har varit större än kollektivet och alla har gjort sitt jobb, framförallt i defensiven. Kommer Linus Klasen att vara befriad från detta? Om inte så har Luleå ett potentiellt problem, om han kommer att vara det hade man hellre kunnat behålla Harju och gett honom fria tyglar för det var spelsystemet till stor del som gjorde att Harju inte lyckades. Det har ju gått att följa Klasen ganska bra i media och det finns en tydlig fokusering i alla hans uttalanden: JAG. Det är ingenting om Malmö eller spelarna i laget han representerar som kapten, det är bara Klasen det handlar om.

Representerar verkligen Klasen den attityd som "Osten" och Rönnqvist förväntar sig av sina spelare? Jag tycker inte det och jag oroar mig för att hans attityd kan skapa mer problem än vad Luleå kan dra fördel av de poäng han kan göra.

Nu kommer det säkert bli en "match made in heaven", han gör 60p och alla älskar honom bara för att jag skrivit den här krönikan, men oavsett vad så står min uppfattning om Klasen fast. Han är inte en spelare som jag tycker är representativ för Luleå Hockey.

6 kommentarer:

 1. Är han inte snäll bänkar Rönken honom.

  SvaraRadera
 2. Mycket bra och helt sant! Han passar inte i Rönkens ultradefensiva hockey där en lirare får litet utrymme. Ungefär som hans första år med Strömberg i Södertälje.
  Med Popovic var det en helt annan sak!

  Jag vet hur galna supportarna i SSK blev då han själv hade pucken i 1:30 av ett PP på 2 min.
  Grymt överskattad i PP och drar ned farten i sin kedja. Lätt att markera genom att spela på kropp. Tittar du på pucken så är man på läktaren direkt. Det tar ungefär 1 match att läsa honom, sen har han visat sitt register.

  Klasen säsong kommer inte stärka hans aktier. En person med sämre självinsikt får man leta efter. Otroligt barnslig och långt ifrån någon fanbärare i form av kapten.

  Luleå, det här ska (inte) bli ett nöje att följa!

  Siktade ni uppåt sa ni?

  SvaraRadera
 3. Det är väl för faan inte attityder man värvar. Skriv i nån psykologsajt istället. Fruntimmerssnack !!!!! Nu är det hockey. Skulle du skriva liknande i nHL skulle du verkligen bli hånskrattad. Är du Kvinna ?

  SvaraRadera
 4. Ok med din reaktion men återkom med ditt kritik först när klasen har spelat minst 15 matcher. Du dömer ut honom lite för tidigt!

  Har alla inte lärt sig att man får alltid en ny chans med ny klubb!?

  SvaraRadera
 5. Vi får se det positiva i det hela: Nu kan han ju försörja sin familj...

  SvaraRadera