fredag 15 juni 2012

Sundsvall värvar Allsvenskt

De senaste dagarna har det varit full aktivitet på Sundsvall Hockey och sportchefen Stefan Lindqvist. Först skrev Mathias Franzén på för en säsong och idag presenterades Sundsvalls mest namnkunnige spelare så här långt. Från Bofors/Karlskoga värvas Eetu Qvist.

Den 29årige centern har spelat 201 matcher i Allsvenskan och noterats för 145poäng vilket är imponerande. Han har även över 200 matcher i finska högstaligan bakom sig och det här är en av de absolut bästa värvningarna i ettan hittills.

I Qvist får Sundsvall offensiv skicklighet, han trivs bra i powerplay och sägs vara riktigt spelskicklig. Det här var något Sundsvall verkligen behövde och truppen så här långt imponerar om man jämför den med truppen som åkte ur Allsvenskan förra säsongen. På många positioner ser det minst lika bra ut, om inte bättre. Så "Linkan" måste ha beröm för sitt jobb och kan Sundsvall nu värva in några spelare med rutin och ledaregenskaper så kommer man helt klart vara en av kandidaterna till kvalseriespel.

Förutom dessa två namn så sägs Wennerberg vara klar för spel om läkarna säger OK, vilket skulle vara en riktigt bra spelare att få in. Han gjorde det enormt bra under de matcher han spelade förra säsongen och spel i ettan kommer göra att Wennerberg verkligen kan briljera.

Sen finns det ett par namn till som jag kommer att återkomma med i ett senare inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar