lördag 7 juli 2012

Centrar, centrar och åter centrar

Det är väl egentligen så man kan sammanfatta hur det ser ut när det gäller Sundsvalls silly just i skrivandes stund. Man har ju som bekant fått in bra namn på många platser i laget men på centersidan är det fortfarande enorm tunt.

Adam Rundqvist tackade i dagarna för sig, även officiellt och kritade på för Vimmerby. En bra värvning för Vimmerby, ett tungt tapp för Sundsvall. Adam är riktigt underskattad som spelare och slet hårt i det tysta förra säsongen. Efter att Wennerberg fick avbryta säsongen på grund av sin skada drog han ett enorm lass i boxplay. På tal om ingenting, är det inte fantastiskt att vi använder ett engelskt ord för det? Som inte används borta i USA och Kanada? Men åter till ämnet.

Eetu Qvist finns nu i truppen och är Sundsvalls uttalade första center. Joakim Mattsson väntar in andra alternativ och kommer nog kolla runt ganska rejält utomlands innan han kan sägas vara "helt klar" för Sundsvall. Men överens om ett kontrakt sägs man vara. Men det lämnar fortfarande tomrum, sticker Mattsson, då står man med bara en center just nu och det måste fyllas på där snarast möjligt. Problemet är väl det att en bra center försvinner snabbt från marknaden och vi närmar oss med stormsteg premiären.

Mitt tips är att Sundsvall kommer jobba stenhårt på Mattsson och sen ta in en utländsk spelare på en av platserna, den sista platsen kommer förmodligen att komma från någon annan division 1 klubb. Skriver inte Mattsson på, ja då får man verkligen börja sondera terrängen utomlands, eller göra en Tingsryd och klicka loss på Eliteprospects.com, där kan man alltid hitta någon med bra stats.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar