lördag 7 juli 2012

Aaron Boyer och drömmen om Sverige

Ni som är flitiga twitteranvändare kanske har noterat Jared Aulins kampanj för att få bästa kompisen och träningspartnern Aaron Boyer till Europa, jag blev nyfiken på vem han egentligen är och tog en pratstund med honom.Vi hör dagligen om svenska, unga spelare som drömmer om att ta sig över till Nordamerika och spela hockey, men även den motsatta drömmen finns hos vissa. Aaron Boyer drömmer just nu om att få chansen att spela i Sverige. - Jag skulle älska att få komma över till Sverige och visa vad jag går för, min dröm är att spela i Europa.

Medan Jared Aulin firar stora triumfer i Örebro så är samtidigt  bästa kompisen hemma i Kanada och jobbar heltid samtidigt som han tränar och förbereder sig för nästa säsong.
- Det är ganska tuffa dagar, jag vaknar tidigt, runt halv sex. Sen tränar jag på is mellan halv sju och halv åtta, sen sticker jag iväg och jobbar heltid, efter det blir det gymet och sen försöker jag hinna med något lättare pass på kvällen innan jag går och lägger mig. Visst, det kan låta tufft men jag älskar hockey och då är det inga problem med att hitta motivation.

Säsongen som var tillbringade Boyer i Sylvan Lake Admirals, i Chinook Hockey Leauge, en liga som få svenskar ens hört talas om men som ändå håller bra standard.
- Man kan väl säga att det är ligan under ECHL, men många av killarna där är AHL meriterade och även en del NHL meriterade spelare som Laplante och Brigley med flera så det är bra motstånd i alla matcher men jag känner att jag vill ta nästa steg i karriären till nästa säsong.

Även om Kanada och CHL är en bra bit från Sverige så har drömmen om att lyckas som hockeyspelare  inte getts upp.
- Man måste följa sina drömmar och jag vill inte se tillbaka på mitt liv och ångra något. Jag vet vad jag kan göra ute på isen och jag hoppas att något lag kan ge mig chansen. Efter college har det varit svårt att hitta rätt i karriären, jag fick chansen i ett lag och presterade bra men sen såldes det laget vidare och jag fick aldrig riktigt chansen att visa vad jag är kapabel till ute på isen. Sen fick jag ett erbjudande om att spela ECHL men då hade jag problem med en fot som gjorde att jag inte klarade läkarundersökningen.Jag är en spelskicklig center som fokuserar på att hjälpa mitt lag och mina lagkamrater varje match jag är ute på isen. Min dröm är att få en chans att visa vad jag kan, om det blir på tryout eller vad som helst spelar ingen roll, jag är beredd att ta den chans jag får. För mig handlar det inte om att tjäna pengar eller att vara en stjärna, jag vill bara göra det jag älskar mest och det är att spela hockey.

Under tiden som han varit i Kanada och spelat hockey har han sett svenska lag och drömmen om att spela hockey i Sverige började växa fram.
- Ser man på svenska lag, landslagen eller svenska spelare överlag så är det väldigt disciplinerat och fokuserat. Man tar inga utvisningar i onödan och fokus ligger på vad som är bäst för laget. Detroit Red Wings har ju byggt mycket av sina framgångar på svenska spelare och jag skulle säga att de spelar lite mer "svenskt" än andra lag i NHL. Det är precis den hockey jag trivs bäst att spela, när man lägger sitt fokus på laget och låter de enskilda framgångarna komma av att laget lyckats. Jag skulle gärna åka över och bara visa vad jag kan, om det blir i ettan eller i Allsvenskan eller någon annan liga spelar ingen roll. Man kan inte kräva en plats som spelare, den måste man förtjäna.

Jared Aulin är imponerad över Boyer och inte sen att berömma träningskompisen.

-Han är en riktigt bra skridskoåkare, med bra händer och en riktigt bra speluppfattning. Han är en center som har en bra förmåga att hitta målet och skapa lägen. Jag hade inte tränat med honom eller startat den här kampanjen på twitter om jag inte trodde på honom så hårt som jag gör. Han är en fruktansvärt bra kille både utanför och på isen. Den målmedvetenhet han visar när han tränar och jobbar heltid är det inte många andra hockeyspelare som gör. Jag tycker att någon svensk klubb borde ge honom chansen, det hade dom tjänat på.

2 kommentarer:

  1. Kul att du har intervjuer! Det saknar jag med dom flesta bloggarna som finns.

    SvaraRadera
  2. Sundsvalls nya importspelare?

    SvaraRadera