fredag 27 juli 2012

Han blir Luleås nästa stjärnaLuleå Hockey har ju sin vana trogen värvat till stor del från Allsvenskan och det bäddar ju för att det nästan varje säsong är en eller ett par spelare som får sina genombrott i klubben. Tittar man på spelarna som anslutit från Allsvenskan till den här säsongen så är det lite som vanligt, Linus Persson gjorde bra med poäng i Karlskoga, Fogström likaså, Klasen går jag inte ens in på och räknar inte heller honom till en Allsvensk spelare som inte fått sitt genombrott ännu.

Men den spelare som imponerade mest på mig under Allsvenskan förra säsongen är utan tvekan Robin Jacobsson. Han är stor, nästan 190cm lång och väger in på strax över 100kg, men är ändå en följsam back som spelar riktigt intelligent hockey. Han är givetvis bra i det fysiska spelet men det går inte till överdrift, han jagar inte tacklingar eller drar på sig mängder av dumma utvisningar. Det är en spelskicklig back som imponerade under i princip alla matcher han spelade för Tingsryd. Han visade upp bra ledaregenskaper och var en gigant i Tingsryds defensiv.

För mig är det Jacobsson som kommer att få det största genombrottet på elitserienivå av Luleås nyförvärv och jag är övertygad om att han kommer spela elitseriehockey under många säsonger, han har det mesta som en elitserieback behöver och han är ett av Luleås mest intressanta nyförvärv.

1 kommentar:

  1. Jacobsson skall bli intressant att följa. Hade gärna sett honom i Växjö, men det var nog aldrig aktuellt.:-)
    / Ollebolle

    SvaraRadera