torsdag 30 augusti 2012

Förlust - men Sundsvall imponerade

Det blev förlust för Sundsvall i första matchen i årets upplaga av SCA cupen. Gästande AIK vann matchen med 2-0 (0-1 0-0 0-1) men Sundsvall svarade för en riktigt bra match och det lovade gott för både fortsättningen på cupen men framförallt för säsongen.
Det var AIK som hade det mesta och det bästa under första perioden, Sundsvall var lite passiva och spelade för invecklat vilket ledde till mängder med tappade puckar och bortslagna panningar. Det var även AIK som tog ledningen när Broc Little sköt sitt första mål i AIK tröjan, pucken spelades in framför Sammy Gustafsson och styrdes in av en Sundsvallsback. 

Men den andra perioden var något helt annat, då klev Sundsvall upp i banan och störde AIK ordentligt med aggressiv forecheck och hemmalaget visade prov på bra skridskoåkning som krympte ytorna för AIK. Sundsvall stod för en rad bra chanser, den absolut bästa hade Christoffer Persson när han kom helt fri med Hamberg i slutsekunderna av perioden, men Hamberg som svarade för en riktigt fin insats stod i vägen. 

Tredje perioden var betydligt jämnare och det blev AIK som kunde pricka in sitt andra mål för matchen och definitivt avgöra matchen. 

Nu är det som vanligt i träningsmatcher svårt att dra för stora växlar på det som skedde ute på isen men några saker var slående. 

Sundsvall har ändrat i sitt spelsystem, man dumpar puck, åker mycket mer skridskor än ifjol och har en betydligt högre forechecking. Man får betydligt fler puckar mot mål än jag sett tidigare och det är såna saker som kommer gynna laget i serien. Ett enklare grundspel men med hög arbetsinsats, det gillar jag. 

Formationen med Hertzberg - Mattsson - Thorell kommer att ösa in poäng under säsongen. Den kommer nog att vara Sundsvalls leading line under säsongen, fanns inte mycket mer att önska från någon av dom tre. "Gurra" hade stor show idag och var den absolut bästa spelaren för kvällen i Sundsvall. Sammy Gustafsson var bra, hade otur på sista målet när han trodde att han hade pucken men den gled ut bakom honom. Johan Eriksson fick visa prov på vilken bra tvåvägsback han är, stabil i båda zonerna och riktigt bra. 

Det känns som att Daniel Olsson har fått sätta sin prägel på laget mer nu än förra säsongen när han kom in mitt i. 

Sammanfattningsvis kan man väl säga att spelar Sundsvall ens i närheten av det man gjorde idag så ska man leka hem sin serie och kunna bli ett allvarligt hot när det drar ihop sig mot slutet av säsongen. 

3 kommentarer:

 1. AIK saknade ju dock några ganska tunga namn som Esa Pirnes, Dick Tärnström, Björn Melin, Fredrik Hynning, Josh McNevin, Tobias Viklund, och Jonas Liwing.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det helt klart. Dock är ändå det lag AIK mönstrade igår bra mycket bättre än de div1 lag Sundsvall kommer att möta senare.

   Radera
 2. Jo sundsvall gjorde en riktigt bra insats :) Tänkte mest ifall någon läsare missat att AIK faktiskt saknade många riktigt bra spelare. Resultatet KANSKE hade varit annat ifall dessa lirare varit med :)

  SvaraRadera