torsdag 30 augusti 2012

Bra och dåliga regeländringar.

Från och med nu så kommer det att vara tillåtet för en spelare att sparka pucken i mål. Eller ja, så länge skenan är i isen. Det är en bra ändring, en sämre ändring är att man nu ska få vara i målgården så länge man inte stör målvakten.
Regeländringen om spark görs för att det ska bli mindre diskussioner och lättare att avgöra om det är ett godkänt mål eller inte. Jag tycker det är en bra ändring, det måste vara antingen eller. Jag kan däremot tycka att det hade varit ännu bättre att underkänna alla mål som förpassas in via en skridsko men  jag förstår att det inte är önskvärt, det ska bjudas på mål och underhållning. Därför var det enda vägen att gå när man nu tillåter att skridskon får användas, även i en sparkrörelse så länge skenan är i isen. Sen om det blir lättare eller svårare att bedöma än om det är en sparkrörelse, det överlåter jag till domarna. 

Men en regeländring jag inte alls gillar är att spelare nu ska få vara i målgården, så länge man inte stör målvakten. Vem avgör om målvakten störs? Målvakten kommer givetvis alltid att tycka att han blir störd om det är en spelare i målgården och i viss mån är det väl alltid störande att ha en spelare nära sig. Att videogranska om målvakten blir störd eller inte är ju nästan omöjligt, för det är ju isåfall bara kontakt med målvakten som man kan se. Hurvida han är störd av det eller inte måste ju vara upp till varje målvakt? Känns som att om man nu ändrar sparkregeln för att få mindre diskussion, varför ändrar man få den här regeln? 

Mindre målgårdar men att målvakten är fredad i den hade varit en mycket bättre väg att gå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar