torsdag 27 september 2012

Adam Pettersson, en spelare klubbarna i Allsvenskan borde slåss om

Mrmadhawk skrev tidigare idag att Skellefteå vill låna ut två spelare, Fredrik Styrman och Adam Pettersson. Det är spelare som alla klubbar i Allsvenskan borde vara intresserade av, Styrman har alla förutsättningar för att bli en riktigt bra back och Adam Pettersson är en forward som nog skulle platsa i samtliga topplag i Allsvenskan. 

Fördelen med att ta in en spelare som Adam Pettersson är ju att han varit i Sundsvall och Allsvenskan tidigare, det är ingenting nytt för honom med spelet i ligan och han kommer snabbt kunna smälta in i en befintlig trupp. 

Pettersson gjorde 29p på 52 matcher i Sundsvall vilket får betecknas som otroligt bra, speciellt med tanke på hur svaga Sundsvall var förra säsongen. Formationen med Lindström/Lukacevic och Pettersson var lagets i särklass bästa femma och de bjöd på ett riktigt bra spel både fem mot fem och i powerplay. 

Han är en tekniskt spelare som är otroligt skicklig med pucken, bra framspelare med en riktigt bra spelförståelse. Det som måste putsas bort är "juniorhumöret", han hade 81min förra säsongen och många av dessa minuter kom av onödiga utvisningar. Sundsvall snittade ett par utvisningar i offensiv zon varje match och oftast var det Johansson eller Pettersson som syndade. Den delen måste han slipa till, men att han är en otroligt skicklig spelare råder det inga tvivel om. 

Jag hörde redan under förra säsongen från bra källor att Pettersson inte var riktigt nöjd med situationen i Skellefteå och det kan mycket väl innebära att chanserna är stora för ett lag i Allsvenskan att skriva ett kontrakt med honom efter den här säsongen. 

Hur som helst, Adam Pettersson kommer inte ha några problem med att hitta en klubb, jag hoppas att han får visa vad han går för i en av toppklubbarna, Örebro, Leksand eller Malmö. Det hade varit otroligt intressant, att han kan leda ett sämre lag visade han i Sundsvall. 

1 kommentar: