lördag 22 september 2012

En NHL-spelare gör ingen elitserieplats

Kopitar, Berglund, intresset runt killarna som kommit in från NHL är massivt. Kopitar debuterar idag, märkligt nog inte i samma formation som sin bror. vilket ju var anledningen till att han ville komma till Mora, nåja det där kommer nog lösa sig. Men som vi såg i matchen igår så tror jag att många överskattar spelarnas betydelse.

Partik Berglund skrinnade in på isen igår iförd Västerås tröja. Givetvis stort för föreningen, spelarna och fansen men det som blev uppenbart är att man inte ska förvänta sig några stordåd av de här killarna, iallafall inte inledningsvis. 

Det är givetvis skickliga spelare, dom är på en nivå som är så enormt mycket högre än vad de flesta andra spelarna i ligan någonsin kommer få uppleva. Att vara en spelare i Allsvenskan är ett kvitto på att man är en mycket bra hockeyspelare, att vara Kopitar eller Berglund innebär att man är på en helt annan nivå. Men det är stora rinkar, dom har inte spelat matcher på lång tid och en enskild spelare har svårt att göra en oerhörd skillnad. Lagen i Allsvenskan är så pass bra att det inte är allmänhetens åkning för NHL-spelarna, vilket det hade varit för några säsonger sedan. Allsvenskan har höjt sin nivå och det syntes tydligt igår, sen tror jag att Berglund bara kommer växa och bli bättre ju fler matcher han får, men ändå. 

Alla fans som verkar tro att det är klart med avancemang bara man får in en riktigt bra NHL-spelare får nog tänka om. En hel femma med NHL-spelare hade varit en annan sak, då hade det varit nästinill omöjligt för de andra lagen att hänga med, men en enskild spelare har inte länge den påverkan som han hade haft förut. Jag tycker det är ett riktigt bra tecken, vi ser en liga som har blivit bättre och proffsigare, kul för lagen och organisationen. 

Men det ska bli kul att se vad Kopitar, Berglund, Fasth mfl kan åstadkomma. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar