lördag 22 september 2012

Luleå vann en ohotad seger

3-1 och 38-14 i skott, Luleå var klassen bättre än AIK och trots att det var bortalaget som tog ledningen kändes det aldrig som att AIK var riktigt nära Luleå.

Luleå bjöd, som man så ofta gör i COOP Arena på hög frekvens i skridskoåkningen, aggressiv forecheck och man gjorde det hela tiden svårt för AIK att skapa några riktigt heta lägen framför Rautio, som bara fick 14 skott på sig totalt under hela matchen. 

I Luleå var det riktigt bra fart på alla spelare idag, bäst i spelet var Abbotts och Hedman som skapade mängder av lägen, utan att riktigt lyckas hänga dit den förrän i slutet av matchen när Chris slog in pucken framför mål och Cam var där med klubban. Det var Cams första mål i Elitserien sen november 2011 och glädjen gick inte att ta miste på efter pucken passerat Lundström. 

Fabricius gjorde sin vana trogen ett kanonjobb och låg bakom Luleås kvittering och även ledningsmålet. Vid det första målet jobbade han fram pucken till Olausson som satte dit den, vid det andra målet var det Klasen som fick dra nytta av jobbet Fabricius lade ner vid sargen tillsammans med Hirschovits. 

Ett orosmoln finns i Luleås spel och det är spelet i powerplay. Bitvis är det helt okej och man skapar lägen men man har fruktansvärt svårt att få dit pucken och under långa stunder har man även svårigheter att skapa heta lägen. Det är inte alls godkänt med tanke på vilka spelare Luleå har att tillgå den här säsongen. Förhoppningsvis kan man arbeta på det och förbättra det ju längre säsongen lider. För nu har man bara gjort ett mål på fyra matcher och har strax över 7%, det är inte alls bra. 

Men en säker seger för Luleå som befäster sin placering i toppen av tabellen och av dom inledande omgångarna att döma så är det nog där uppe Luleå kommer att husera även under resten av säsongen. 

2 kommentarer:

  1. Såg vi samma match? Det blev väl trots allt 3-1 ?

    SvaraRadera
  2. Oj, vet inte vad som hände där riktigt, det slutade mycket riktigt 3-1:)

    SvaraRadera