söndag 30 september 2012

Fans blir så otroligt lätt bortskämda

Ni vet mycket väl vad jag menar. Det går bra för det lag man håller på en tid, sen slutar man glädjas åt sitt lags framgångar utan konstaterar bara att allt är som det "ska vara" när laget ligger i toppen av tabellen. 

Det är otroligt fascinerande att följa diskussioner och debatter på diverse nätforum. Just nu är Luleå Hockey ett riktigt bra exempel, för bara några år sedan missade laget slutspel och fansen törstade efter minsta lilla framgång, en seger mot Färjestad eller HV71 sågs som en framgång bara det. Nu, tre år senare är laget fast förankrat i toppen av tabellen och fansen är betydligt mer kräsna. För nu ska det inte bara vinnas matcher, det ska vinnas matcher med stora resultat, att laget ligger i toppen av tabellen är bara.... måndag? Det är inte något man lägger någon större vikt vid, trots att under tiden Rönnqvist och Berglund coachat laget så har föreningen gjort en osannolik resa, från bottenlag som knappt varit i slutspel till en av landets bästa ishockeylag. 

Nu är det inte bara Luleå det handlar om, Färjestads fans, HV71:s och Linköpings har alla i omgångar lidit av samma syndrom. I fotbollen är det ännu mer extremt där klubbar inte lyckas om dom inte vinner ligan,cupen och gärna något i Europa också. 

Jag tycker det är fascinerande hur snabbt man verkar glömma, jag är själv inte oskyldig till det här. Men många tror jag skulle må bra av att titta tillbaka i backspegeln några år, se hur långt sitt lag tagit sig och framför allt vara otroligt stolta och nöjda över sitt lag. Att vara spelare i Luleå nu måste vara lite halvsegt, att allt bara är normalt om man leder serien måste göra det svårt att hitta motivationen. Speciellt som man hyllades som hjältar av fans och media för bara två säsonger sedan när man var med och utmanade om en topplats i tabellen. 

Glöm inte att njuta av framgångarna som supporter om ditt lag går bra, det kommer mörkare dagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar