söndag 30 september 2012

Vilket lag kan egentligen stoppa Örebro?

Just nu känns Örebro som en maskin som bara kör över alla lag som kommer i deras väg. Idag kom bottenplacerade Södertälje på besök i Behrn Arena och fick se sig besegrade med 4-2.

Den offensiva kraft Örebro besitter är få lag förunnade i Allsvenskan. Levererar inte Wiklander så levererar Aulin, levererar inte Aulin så är det Yetman eller Olsson eller Weinstock. Det finns idel matchvinnare i laget och man ser alltid till att hitta ett sätt att vinna matcherna på.

Efter utskåpningen av Troja senast var Örebro storfavoriter inför mötet med SSK, men det blev en tuffare match än väntat. Södertälje stod upp riktigt bra och var inte alls chanslösa, Yetman gav visserligen Örebro ledningen 11 minuter in i matchen men trots det var Södertälje bra med.

I andra perioden var det tre raka powerplay för Södertälje men här visar man varför man ligger dåligt till i tabellen. Man är alldeles för ineffektiva när man får sina lägen och det känns som att målskyttar saknas, fast Fleury med fler finns i truppen. Det måste lossna för SSK väldigt snart om man inte ska tappa för mycket mark i tabellen, men NHL-spelarna kommer att vara ett välkommet tillskott och det kommer lyfta laget rejält.

I den tredje perioden fick Södertälje en smakstart när man kvitterade till 1-1 efter knappt två minuters spel. Men som det ofta är för lag som inte riktigt är i form så ställer man till det för sig själva. En puck-out och en tripping senare så skickade Yetman in 2-1 till Örebro i powerplay och då var uppförbacken väldigt brant för SSK. Matchen punkterades helt och hållet när Yetman skickade in sitt tredje mål för kvällen, inte ens två minuter efter det andra målet. Sen gav Djuse lite hopp till laget när han reducerade Örebros ledning till 3-2, men Lihagen ökade till 4-2 i tom kasse.

Örebro har nu sex raka segrar och ligger i toppen av tabellen. Det börjar snart vara svårt att hitta något lag som kommer att utmana Örebro om seriesegern, Djurgården ser på tok för bleka ut.