söndag 30 september 2012

Starkt av Västerås, pinsamt Djurgården

Västerås som har haft det lite knackigt spelmässigt under några matcher såg till att vara riktigt bra när det som bäst behövdes. Man slog Djutgården med 3-0 ikväll och visade Djurgården att det laget måste vara bra i alla matcher för att ta poäng. Men vad händer egentligen i Djurgården?

Först och främst ska det sägas, Västerås förtjänar all heder av sin insats ikväll och jag försöker inte ta något från lagets insats. Men vad är det egentligen som händer i Djurgården? Man har efter sju omgångar bara tagit 10/21 poäng och ligger just nu på en nionde plats i tabellen, Asplöven kan passera Djurgården vid seger imorgon. 

5849 personer har Djurgården i snitt just nu på sina hemmamatcher. Fansen har slutit upp runt laget på ett fantastiskt sätt, men laget har inte presterat ens i närheten av vad man borde kunna göra, vad beror det egentligen på? Jag har inte något direkt svar, truppen innehåller namn som borde kunna leka hem Allsvenskan utan några som helst problem. Jag såg fram emot en härlig duell mellan Örebro och Djurgården om seriesegern och trodde inte Djurgården skulle tappa speciellt många poäng. Men nu har man förlorat mot Västerås, Oskarshamn och Troja, inte direkt något man hade väntat sig. 

Nu är det många matcher kvar på säsongen och jag tror fortfarande att Djurgården kommer vara med i toppen när det drar sig mot slutet av säsongen. Men det verkar lite som att man har kvar resonemanget som många av spelarna hade i Kvalserien: "Vi är för bra för att vara här" och det håller inte. Allsvenskan är inte längre en serie där man inte behöver vara förberedd och ge allt i alla matcher. Det finns inte några lag som är så dåliga att man kan vara lite ointresserad men ändå ta poäng. Alla lag ger allt mot Djurgården och det känns som att DIF måste höja sig ett par nivåer för att ta hem poäng i varje match, som man faktiskt har spelarmaterial för. 

En av Djurgårdens bästa spelare så här långt är Kim Lennhammer, den unge backen har verkligen tagit för sig och visat att han vet vad som krävs i Allsvenskan. Jag väntar på att fler i Djurgården ska börja visa sina kvalitéer för just nu är det bara pinsamt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar