söndag 30 september 2012

Månadens flippar och floppar

Första månaden av årets hockeysäsong är till ända, vissa har flippat, andra har floppat. Här är min lista över vilka som hör hemma var. Ni är välkomna att bidra mer era tankar och åsikter nere i kommentarsfältet!

Flipp: 

5. Troja

Laget ingen trodde på innan säsongen har visat att man på allvar tänker vara med och leka i Allsvenskan den här säsongen. Respektlösa i spelet på isen och smarta nyförvärv, en positiv överraskning så här långt.

4. Viasat Hockey

Sändningarna från Allsvenskan kan nästan inte bli bättre, det är snyggt, proffsigt och underhållande. Niklas Jihde kändes som ett otroligt märkligt val av programledare först, men han är riktigt bra, precis som resten av teamet. Bara plus i kanterna på allt!

3. Örebro Hockey

Har varit precis så bra som alla väntade sig och hoppades på. En förlust i inledningen, efter det har laget radat upp segrar och är det lag som imponerat mest i Allsvenskan och Elitserien. 

2. Luleå Hockey

Toppar Elitserien och har visat att man inte bara kan spela smart defensiv hockey, nu har man helt plötsligt börjat göra mål också. Luleå imponerar stort med bara en förlust, Elitserien och European Trophy sammantaget. Det är siffror som imponerar och som ger en plats på den här listan. 

1. Intresset runt Allsvenskan och Elitserien

Herregud, det snackas hockey överallt känns det som. Oavsett om det handlar om Allsvenskan eller Elitserien så är det konstant något på gång, det är så otroligt många som har börjat följa hockey på allvar. Jag tror aldrig intresset varit större, det känns som att varenda person har en åsikt, på gott och ont. Men det är hockey överallt, varje dag finns det matcher, bloggar, tidningar och forum lockar en allt större publik och det kan inte blir bättre

Flopp: 

5. Patrik Berglund 

Det har inte riktigt blivit det där lyftet med Berglund sen han kom in i Västerås som nog alla trodde på innan. 

4. Den nya tolkningen av offside i målgården. 

Hur var det nu? Det skulle bli mindre diskussioner och enklare för alla? Njaaaa, det vet jag väl inte om det blivit, nu verkar man vela rejält runt hur den där regeln egentligen ska tolkas och jäklar vad folk gnäller om olika situationer nu. 

3. AIK

Att inte ha vunnit en match ännu är riktigt dåligt. Något som gör det ännu sämre är att publiken helt verkar ha glömt bort att man har ett lag. Sviktande publikintresse och obefintliga resultat är en riktig flopp, även om man väntat sig att det skulle bli svårare än förra säsongen. 

2. Södertälje 

Sist i tabellen med ett lag som är kapabelt till så mycket mer. Nej, inledningen på den här säsongen har varit en riktig flopp för SSK. Nu får man hoppas på att man lyfter med sina NHL-förstärkningar. 

1. NHL-lockouten

Det är så tröttsamt, det är så onödigt och det är bara löjligt. Sluta tjafsa, kom överens om något och spela hockey istället för att mörda intresset för sporten. Visst är det väl kul att det kommer hit några NHL-spelare men jag ser hellre dessa i NHL, i sina vanliga lag göra upp om Stanley Cup. Släpp pucken nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar