torsdag 20 september 2012

Frölundas osannolika vändning

Modo ledde matchen med 4-1, 2-5 och 3-6 men Modo lyckades aldrig stänga matchen och istället för tre poäng så svarade göteborgarna för en makalös upphämtning i tredje perioden när man kvitterade till 6-6 och sen tog hem extrapoängen också.

Det ska inte hända, två lag ska inte kunna bjuda på så dåligt försvarsspel att man släpper in 6 mål var under ordinarie speltid. Men det blev uppenbart att inget av lagen är riktigt i balans när det kommer till det defensiva spelet. Först var det Frölunda som bjöd Modo på det mesta och Modo tackade och tog emot. Sen istället för att bara stänga matchen så bjöd Modo tillbaka och in Frölunda i matchen igen.

Målvakterna har det varit frågetecken runt för både Frölunda och Modo innan säsongen började och de frågetecknen har bara vuxit sig starkare efter dagens insats. Det började så bra för Modo som visserligen hamnade i underläge efter att Olimb skickat in det första målet för kvällen men sen gick det snabbt när Nagy och Sundström x2 såg till att ge laget en 3-1 ledning i första perioden. Men som sagt, Frölunda vände på matchen, mycket tack vare sina stjärnor, Axelsson, Kahnberg och Lundqvist som alla svarade för mål och assists.

Måste ha varit en underhållande tillställning för publiken och en skön passning till alla domedagsprofeter som hävdar att Elitserien inte kan bjuda på underhållning utan NHL spelare. Det blev alltså 13! mål och totalt 68 skott på mål. Så publiken fick se det mesta, även om det inte var elitserieklass på försvarsspelet just ikväll.