torsdag 20 september 2012

Luleå fortsätter vinna, obesegrade så här långt

Luleå fortsätter att vinna sina matcher, efdter tre spelade omgångar är man fortfarande obesegrade efter att ha slagit Linköping med 3-2 efter förlängning. Men rättvist kanske inte är det ord som bäst beskriver matchen, tror till och med att jag såg en rånarluva på Rautio när spelarna klev av isen. '

Det här var verkligen en uppvisning i ineffektivitet från båda lagen. Linköping var lite bättre, lite farligare och ledde rättvist med 2-1 när det bara återstod några minuter av matchen. Luleå var inte alls med i skridskoåkningen och drog på sig mängder med utvisningar, vissa nödvändiga, andra totalt onödiga. Det resulterade i totalt 16min spel i boxplay där Linköping anmärkningsvärt nog bara lyckades få in ett mål i numerärt överläge. Klart bästa spelaren i Luleå för kvällen var David Rautio som gjorde sin första match för säsongen och han visade verkligen att Luleå har två riktigt bra målvakter. Ett tag var det han som höll Luleå kvar i matchen.

Linköping ledde som sagt med 2-1 när bara minuter återstod av matchen, men vinst skulle det inte bli. Det såg Koivisto till med sin kvittering i slutet av matchen, som vanligt assisterad av Olausson. Matchen gick till förlängning och efter att Figren tappat pucken kontrade Luleå och Pavel Skrbek skickade in segermålet.

Sen en liten detalj bara som irriterade mig mer än lyssna på Leif Boork. Snälla radiosporten, han heter David Rautio, inte David Rautsio. Han har ändå gjort ett par säsonger i Elitserien nu så det borde inte vara omöjligt att få till det uttalet.