torsdag 13 september 2012

Inför Rögle - Luleå

Så där! Nu är det äntligen dags, en lång sommar är äntligen över och vi kan börja njuta av elitseriehockey igen. Allsvenskan startade igår och bjöd på massor med mål och underhållning, förhoppningsvis svarar Elitserien med samma ikväll, Luleå inleder mot nykomlingen Rögle.


När det gäller Luleå så kommer man till spel med Johan "JG" Gustafsson i mål, Fredrik Svensson, Sandell och Kukan står utanför truppen. Jag är verkligen förväntasfull, vad kommer Luleå att bjuda på? Förhoppningsvis står man fast vid det spel som man visat upp i European Trophy när man spelat en mer anfallsinriktad ishockey än vad man gjorde förra säsongen. 

Det jag framförallt är intresserad av är att se hur Luleå kommer att spela, jag vill se att man behåller det rakare anfallsspelet som man haft i ET. Backarna har stått upp bättre på blålinjen och vågat kliva fram istället för att rusa tillbaka så fort det ser ut som att man ska tappa puck. 

Powerplay kommer som vanligt att bli viktigt under säsongen och Luleå har verkligen förutsättningarna i år för att vara i den absoluta toppen när det kommer till spelet i numerärt överläge. 

På målvaktssidan kommer man säkerligen att fortsätta rulla på som man gjort, men jag skulle ändå vilja se att man satsar på "JG" som uttalad etta, men låter Rautio få hyfsat många matcher. I slutspelet kändes det som att man förlorade på att inte ha spelat in en av målvakterna som etta, ingen av dom kom riktigt upp i nivå och förhoppningsvis kan man göra annorlunda den här säsongen. 

Hur går det i matchen? Jag tror att Luleå tar hem det med 2-5. 

Men oavsett vad så är det äntligen igång! Det är den här dagen alla bara gått och väntat på, otroligt skönt att få se spelarna kliva ut på isen och starta säsongen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar