onsdag 12 september 2012

Thorell om flytten till Norge "Utmaningen lockade"

Sundsvall skrev som bekant ett kontrakt med Gustaf Thorell som innehöll en klausul, om utlandserbjudanden eller erbjudanden från svenska klubbar, högre upp i seriesystemet dök upp så var Thorell fri att lämna Sundsvall Hockey fram till den 15:e oktober. Så blev fallet och Thorell har nu skrivit på för norska Stjernen. 

Thorell som har spelat 149 allsvenska matcher och även hunnit med 25 matcher i Elitserien hade kontrakt med Sundsvall men skrev nyligt på för Stjernen.

- Det klart att det är tråkigt att lämna Sundsvall Hockey, men utmaningen att testa spela hockey i ett annat land än Sverige lockade säger Thorell när jag får en pratstund med honom efter ankomsten till Norge.

- Jag har inte hunnit vara här så länge men det känns riktigt bra, det ska bli kul att spela matcher och det känns som en riktigt bra klubb. Det är ju alltid en utmaning att komma till ett nytt lag och en ny liga men jag ser verkligen fram emot att få spela här.

På frågan om vad han kommer sakna mest verkar svaret självklart. 

- Lagkompisarna i Sundsvall, helt klart. Det är ett gäng riktigt bra killar som är där och jag kommer sakna dom. 

Helt klart är att Sundsvall Hockey helt klart kommer sakna Gustaf Thorell, formationen med Thorell/Mattsson/Hertzberg såg verkligen lovande ut under SCA cupen och hade den förblivit intakt hade det varit en av ettans absolut toppformationer. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar