onsdag 12 september 2012

Nykomlingarnas tunga premiär och Axel Brage blev hjälte för Malmö

Karlskrona  och Asplöven hälsades välkomna till Allsvenskan på ett brutalt sätt av Leksand och Bofors/Karlskoga. Nykomlingarna fick verkligen känna på att det är skillnad mellan ettan och Allsvenskan. I toppmötet mellan Örebro och Malmö fick vi se en oväntad matchvinnare, Axel Brage.

Axel Brage hade en riktigt, riktigt tung dag på jobbet i genrepet när han släppte sju(!) puckar förbi sig på två perioder. Men idag fick Brage sin revansch när han hastigt och lustigt fick komma in efter att Sjögren dragit på sig ett matchstraff i slutet av den första perioden. Trots fem minuters powerplay som ett resultat av Sjögrens matchstraff, ett par andra powerplay och bra tryck från Örebro så gick hemmalaget av isen utan att ha gjort mål, Brage stoppade totalt 25 skott och klev verkligen fram på ett bra sätt. Väldigt oväntat med tanke på hur det såg ut när Brage vaktade kassen i matchen mot Linköping. Men jag har sagt det förr, Axel Brage är en underskattad målvakt och han kommer kunna göra bra ifrån sig i de matcher han får stå.

För nykomlingarna blev det en tuff premiär. Karlskrona fick en demonstration av Leksand hur man spelar powerplay i Allsvenskan, 3 gånger spelade Leksand med en man mer, 3 gånger gjorde man mål och då hade bara halva matchen spelats. Leksand fortsatte att trycka på och det slutade till slut med en säker 5-1 seger. Niklas Johansson blev historisk målskytt för bortalaget. Men Karlskrona hade några bra perioder under matchen och var inte helt chanslösa.

Asplöven rönte samma öde som Karlskrona, Bofors/Karlskoga visade också upp ett effektivt powerplay och det var klasskillnad när hemmalaget ganska enkelt kunde spela hem matchen och vinna med 4-0. Asplöven hade tydliga problem med att skapa några riktigt bra lägen och kommer nog behöva ett par matcher till innan man har spelat samman laget. Asplöven mäktade bara med 13 skott på mål under hela matchen vilket är alldeles för lite.

Mora slog Södertälje med 5-3, mest noterbart från den matchen var att SSK bara lyckades med att få iväg ett! skott på mål i den andra perioden.

Troja slog Oskarshamn med 2-0 och stod för kvällens skräll. Inte många som hade tippat att Troja skulle ta hem smålandsderbyt.

Västerås slog planenligt Tingsryd på hemmais, slutresultatet skrev till 5-1.