torsdag 13 september 2012

Inte så vackert men rättvis och viktig Luleåseger

Luleå gjorde det man skulle och slog Rögle på bortais med 3-1 efter mål av Vihko och Hirschowits x2. Det var väl kanske inte den bästa matchen genom tiderna men Luleå fick en bra start och det är viktigt, oavsett vad alla säger innan matcherna börjar.

Det var formationen med Hirschovits, Klasen och Fabricius som var Luleås bästa formation genomgående under matchen och det var också via "Hirso" som jag kommer kalla honom i fortsättningen (orkar inte stava mig fram varje gång) som Luleå tog ledningen. Rögle hann dock med att kvittera innan den första perioden var över efter ett mål i powerplay.

Men sen var det slut på det roliga för hemmalaget, Skrbek spelade snyggt fram Joonas Vihko och den finske snipern gjorde inget misstag när han sprätte in Luleås ledningsmål. Viktigt för Vihko som hade det riktigt tungt med målskyttet förra säsongen, förhoppningsvis ger det här målet lite mer råg i ryggen så han kan komma tillbaka till den form han varit i tidigare.

Sen var det "Hirso" som punkterade matchen i slutet av den tredje perioden när Rögle plockade Gerber och satsade på en utespelare till. En stund innan hade Johan "JG" Gustafsson gjort en jätteräddning på ett bra läge för Rögle som hade kunnat kvittera matchen där och då. Men "JG" kom upp stort och Luleå kunde hålla undan.

Skönt att premiären är avklarad, skönt att Luleå tog tre poäng. Det finns saker att jobba på, helt klart. Men det känns inte så viktigt just nu, det var tre poäng som var det enda som spelade någon roll. Nu är bollen i rullning och det är bara att köra för Luleå.