söndag 23 september 2012

Jared Aulin om segern mot Tingsryd

Det blev precis som jag förutspådde igår. Tingsryd kunde inte rå på Örebro fast(h) man hade förstärkning av en NHL-målvakt. Det blev Örebro som kunde säkra tre poäng, mycket tack vare Jared Aulin som noterades för sitt första mål för säsongen och en assist. 
- Det viktigaste är som alltid att laget vinner men visst, det var skönt att få sätta dit första målet för säsongen. 

Det var Tingsryd som tog initiativet genom att göra 1-0 i powerplay 13minuter in i den andra perioden. Det var så långt en jämn tillställning och det var två riktigt bra målvakter för kvällen, Tingsryd förstärkta med Viktor Fasth och Tim Sandberg i Örebro. Men efter 14.59 var det dags för Örebro att kvittera och det var Jared Aulin som prickade in första målet för säsongen. 

- Jag tycker ändå att jag har spelat på en jämn nivå under hela säsongen, men det är skönt att få utdelning och göra mål. Som spelare vill man alltid göra poäng men det är mycket annat också som man inte får slappna av i, det handlar om att fullfölja tacklingar, backchecka, döda utvisningar, det är så mycket mer jag vill lyckas med ute på isen förutom att göra poäng. Men med tanke på att jag har haft ganska många chanser så var det extra skönt att få göra ett mål. 

Örebro tog även ledningen efter att Simon Olsson hittat rätt bakom Fasth med ett skott som inte såg helt otagbart ut, assisterad av Aulin. Tingsryd gav aldrig upp och fortsatte hela tiden sin jakt på kvittering, en kvittering som också kom när Tommy Enström förvaltade sin chans och överlistade Sandberg i Örebros mål. Men det var Örebro som var starkare, med 7.10 kvar av matchen avgjorde Johan Wiklander för bortalaget och såg därmed till att Tingsryd än en gång fick lämna utan poäng. 

Jared Aulin, Partik Yetman och Marcus Weinstock var en formation som var bra hela kvällen och Aulin är nöjd med sin omgivning. 
- Jag måste säga att det roligaste med den här matchen var att spela med Yetman och Weinstock, det är två otroligt skickliga spelare och bra killar, vi hade riktigt kul tillsammans ikväll. 

Efter den första förlusten mot Malmö har nu Örebro tre raka segrar och laget har enligt Aulin börjat hitta formen. 

- Det känns som att vi är på gång,vi har fortfarande saker att jobba på och förbättra men det känns som att vi har insett vad det krävs av oss ute på isen trots att vi haft en tuff resa innan matcherna och vi ger aldrig upp. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar