fredag 21 september 2012

Luleå kan ändå vara ganska lugna

Det känns faktiskt som att Luleå inte behöver känna någon panik över att det nu börjar jagas NHL-spelare till höger och vänster. Luleå har inte någon som är aktuell just nu, Anders Nilsson kommer med all sannolikhet att spela i AHL men det känns inte som att Luleå behöver vara alltför stressade. 

Först och främst så tror jag inte att sista ordet är sagt, Hockeyligan kan fortfarande välja att trotsa beslutet från KKV och då åka på ett vite på 20 miljoner. Det känns dock inte som att den summan är någon som skulle vara omöjlig för Hockeyligan att ha råd med, det är stora pengar in varje år från avtal med tv och andra sponsorer. 

Men även om man nu rättar sig efter beslutet och lagen fyller på med NHL-spelare så känns det inte som att Luleå behöver göra samma sak. Man har ett bra lag som det är, det kommer inte att välla in spelare heller utan det kommer bli några spelare i några lag. Luleå har ett lag som trots det klarar av att ta sig till slutspel, sen om det fortfarande är lockout så har man ganska god tid på sig att se över om man kan spetsa till truppen. Men helt rätt av Luleå att ställa sig avvaktande just nu och se vad som egentligen händer i de olika lagen innan man ens börjar prata om att fylla på med NHL-spelare. 

Däremot kommer det bli fruktansvärt intressant att se vilka lag som lyckas få hem spelare och vilka spelare som eventuellt kan tänkas värvas in, som inte har ett förflutet i klubben. Men som agent Chrisian Sjögren påpekade på twitter: Det finns förmögenhetsskatter och andra förmånsbeskattningar som kommer att försvåra för klubbarna att få in alltför många NHL-spelare. 

Vi får helt enkel se, men det känns bra att Luleå ligger lågt och visar förtroende för det lag man har. Tar lockouten slut om en månad kommer det bli problem i de klubbar som fyllt på med för många spelare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar