fredag 21 september 2012

Troja upp i serieledning

Troja fortsätter visa bra form och att många underskattat laget inför säsongen. Ikväll tog laget en 4-2 seger mot Bofors och det innebär att Troja kommer att vara serieledare även efter de resterande matcherna i omgången spelats. 

Inför säsongen trodde jag att Troja skulle vara inblandade i kampen om den sista playoffplatsen, det tror jag fortfarande men oj vilken imponerande inledning laget stått för. Det är inte bara det att man vunnit tre matcher av fyra matcher, (den fjärde tog man en poäng i) utan man har gjort det trots att man haft ett tufft schema och mött bra lag.

Troja inledde borta mot Oskarshamn och vann, sen slog man Djurgården hemma, tog poäng av Västerås och nu slog man Bofors/Karlskoga, det är en riktigt vass start. 

En stor del i succéstarten har målvakten Bengtsberg, han är just nu Allsvenskans bästa målvakt med sina 95.70 i räddningsprocent, han har ett GAA på 1.3 och har storspelat i kassen. Troja har även 33.33% i powerplay och det är såna saker som bäddar för att man vinner sina matcher. Sen har David Åslin varit väldigt bra och svarat för 5p på 3spelade matcher. 

Kul inledning av Troja, jag tror dock inte att laget kommer vara i toppen resten av säsongen, men det piggar alltid upp när lag överraskar. 

2 kommentarer:

  1. Verken Bengtsberg eller Åslin spelade idag!:)

    SvaraRadera
  2. Stora namn gör inte ett lag stort
    ...och så finns det ett visst sansat hockeykunnande i föreningen.. Mycket hockey per krona som en del säger. Jämför TAIF. Sist men inte minst så har du Troja-flowet .. När allt plötsligt bara stämmer. I sina bästa stunder bäst i allsvenskan men så kan det komma dippar som verkar vara minimerade i år..så räkna inte bort dem helt i år

    SvaraRadera