torsdag 27 september 2012

Luleå tog tillbaka serieledningen

Det såg riktigt bra ut för Luleå, i en period. Luleå inledde matchen i högt tempo och det såg ut att bli en utskåpning modell större efter 5.54 ledde Luleå med 2-0 och det lovade riktigt gott. Men sen föll Luleå tillbaka och Frölunda kunde jämna ut spelet, men närmare än 2-1 kom aldrig Göteborgarna.

Anton Hedman och Toni Koivisto såg till att Luleå hade ledningen med 2-0 innan matchklockan stod på sex minuter. Då kändes Frölunda som ett slaget lag, men tack vare en tidig time-out så fick Frölunda stopp på raset och Luleå Hockey. Efter den så jämnades matchbilden ut betydligt och Luleå föll tillbaka mer och mer vilket tillät Frölunda att börja arbeta sig tillbaka in i matchen. I den andra perioden lyckades Joel Lundqvist hitta fram till Dick Axelsson som reducerade Luleås ledning. Men närmare än så kom aldirg Frölunda, Luleå höll undan och kunde ta tillbaka serieledningen tack vare att HV71 verkade tillbringa större delen av matchen i utvisningsbåset när Modo vann med 3-1.

Något som känns otroligt onödigt är att Frölunda får tre powerplay tack vare att Luleå drar på sig en too many players on ice och två puck out utvisningar. Det är såna saker som borde gå att undvika. Ser man på den här säsongen så har Luleå lyckats dra på sig 6 puck-out och 3 too many players on ice. Det är på sex omgångar, det är inte ens nära att vara godkänt. Jag vet inte vad det är, men spelarna får byta vinkel på bladen och man får räkna spelare, är det redan fem utespelare på isen, hoppa inte in. Det känns som stabila förbättringar man borde kunna jobba in på en träning eller två.