torsdag 27 september 2012

Västerås innan Berglund - Tre segrar. Västerås med Berglund - Tre förluster

Det är märkligt, sen Västerås fick in Patrik Berglund har man inte vunnit en match, tre raka förluster för ett lag som hade tre raka vinster innan Berglund anslöt till Västerås. Idag blev det en brakförlust mot Oskarshamn som vann matchen med 7-3. 

Nu är det ju inte så enkelt att det bara beror på Berglund och jag skulle aldrig få för mig att påstå att Västerås skulle klara sig bättre utan honom. På allsvensk nivå är Patrik Berglund en storstjärna, en klasslirare av rang. Men det är ändå intressant, Västerås såg ut att vara i riktigt bra form innan han kom in och man var obesegrade, att man sen inte vunnit på tre raka matcher kan man alltid förklara med tillfälligheter och att man mött bra lag. 

Men jag tror ändå att det per automatik blir så att många spelare tar ett steg tillbaka och kanske inte vågar ta för sig på samma sätt. Att Berglund ska spela mycket och att laget sätter stor tillit till hans förmågor som spelare är självklart, det ska man göra. Men det är ändå så att det är en Patrik Berglund som inte spelat matcher på ett bra tag, hans form är inte den bästa än så långe och det kommer att ta några matcher till för honom att spela sig i form. Dock kan det mycket väl visa sig vara värt de inledande förlusterna för att få honom i form. 

Jag hoppas bara för Västerås skull att det inte blir en kort lockout. 

1 kommentar:

  1. Berglund var rent kass i Oskarshamn idag. Han ser riktigt tung ut och åkte mest runt och delade ut efterslängar till dom som tacklade honom.

    SvaraRadera