torsdag 27 september 2012

Hett toppmöte mellan Troja och Örebro

Imorgon blir en högintressant toppmatch i Allsvenskan. Örebro ställs mot Troja, Troja som har varit säsongens överraskning så här långt är bara en poäng från toppen med en match mindre spelad. Örebro skuggar Troja, bara en poäng bakom och segraren imorgon tar över serieledningen. 

Innan säsongen hade jag aldrig sett Troja vara med i toppen någon gång under säsongen, Örebro är mer väntat att man befinner sig i toppen. Det kommer bli en riktig drabbning mellan två bra lag och att serieledningen står på spel bidrar med en extra nerv. 

Ser man på de bägge lagen så är det bara en spelare i Troja som är med i topp 25 när det gäller gjorda poäng. Det är David Åslin, som har det högsta poängsnittet i hela Allsvenskan med sina 1.5 per match. 

I Örebro så kretsar väldigt mycket av offensiven runt några få spelare. Formationen med Jared Aulin, Yetman och Weinstock har varit framgånsrik, både Yetman och Aulin är med i topp 25, Yetman på 13:e plats och Aulin på 6:e även Wiklander är med i toppen, på en 2:a plats. 

Målvaktsmatchen är så här långt i en klar fördel för Troja, Bengtsberg ligger på 95.56% medan Ridderall i Örebros mål ligger på 88.06, bättre stats då för Sandberg som stått en match mindre, han ligger på 92.7%

Det är otroligt svårt att tippa hur den här matchen kommer sluta. Jag varnade för Troja senast när man mötte Leksand borta och mycket riktigt, Troja vann efter straffar. Men känslan säger ändå Örebro, man har så mycket offensiv kraft i laget att jag har svårt att se Örebro förlora speciellt många matcher den här säsongen. Men det kommer bli tufft och tätt. 

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Bra analys. Håller på Örebro men tyvärr säger känslan att Örebro förlorar. Den känslan har jag dock ofta då jag är så rädd för att förlora.

  SvaraRadera
 3. Är det här sant? Att bakom Trojas framgångar ligger denna psykologi bakom?
  Den som tabbar sig och underpresterar, får nästa dag gå i Nybros hockeyställ genom centrum hela dagen.

  Det är iså fall lika illa som att tvinga någon i Örebros trupp bära Karlskogas hockeyställ. Usch vilken otäck tanke!
  Samt att de ser på skräckfilmer som" När lammen tystnar" och "Fredagen den 13" i omklädningsrummet före match?
  Kanske Djurgården borde efterlikna iså fall Trojas koncept, ifall de vill nå framgång? Vänlig hälsning, Hockey-Rocky

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt kul om det stämmer med Nybros hockeyställ, är själv Troja supporter men har inte hört talas om det.

  SvaraRadera