fredag 28 september 2012

Asplöven har häng på toppen, tro det eller ej

Innan säsongen var det många som var helt övertygade om att Asplöven skulle bli ett strykgäng i botten av tabellen. Men tack vare ett stark hemmaspel har man nu dragit ihop nio poäng och vid vinst mot Tingsryd så är man inblandade i den absoluta toppstriden. 

Visst, Asplöven har haft stor hjälp av att spela många hemmamatcher i början, på bortaplan är Asplöven betydligt skakigare och det är där problemen kommer att uppstå under säsongen. Men trender är viktiga i sport och att Asplöven nu har fått vinna ett par matcher, mot bra motstånd kommer hjälpa laget enormt, även i bortaspelet. 

Man åker nu till Tingsryd och har faktiskt chansen att haka på i toppen av tabellen, efter att ha mött Leksand, Örebro, Malmö och Bofors. Karlskrona räknar jag inte till ett av topplagen, men att Asplöven på dessa matcher har nio poäng är starkt oavsett om man varit hemmalag eller bortalag. 

Jag tror att Asplöven mycket väl kan ställa till det för Tingsryd, laget har inte gått bra under säsongen och tog sin första seger förra omgången, mot Karlskrona. Det kommer nog bli målsnålt, Puurula i Asplöven och Fasth i Tingsryd är båda två riktigt bra målvakter. 

Men att Tingsryd är stora favoriter känns märkligt, Asplöven kan mycket väl gneta till sig poäng ikväll. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar