tisdag 11 september 2012

Svagt agerande av Hockeyallsvenskan

Alldeles nyss kom beskedet. Hockeyallsvenskan backar och kommer nu att tillåta NHL spelare vid en eventuell lockout. Svagt att Hockeyallsvenskan att fatta ett beslut och sen backa från det beslutet efter en vecka, men jackpot för SSK och några andra klubbar. 

Att HA nu backar och ändrar sitt beslut skickar tydliga signaler om att man inte förankrat sitt beslut hos klubbarna innan tillräckligt väl. Det känns svagt att inte beslutet var tillräckligt förankrat hos klubbarna, vilket det omöjligt kan ha varit eftersom man helt plötsligt svänger och tillåter NHL spelare. Var beslutet fattat för att följa Hockeyligan utan att man egentligen lagt tid på ha en dialog med föreningarna? Det känns nästan som det. En bättre lösning hade varit att skjuta på beslutet, ta en dialog med alla klubbar och sen återkomma med ett väl förankrat beslut, det här skickar inga bra signaler.

Jag står fast vid min tidigare ståndpunkt, jag tycker att Hockeyallsvenskan hade klarat sig bra utan spelare från NHL, jag tror att det hade varit bäst för föreningarna i det långa loppet. Men nu ändras helt klart styrkeförhållanden i Allsvenskan. Helt plötsligt seglar SSK upp som ett lag som kan vara med och utmana i toppen om man får hem sina NHL spelare, Djurgården blir ännu starkare. 

Om nu Tingsryd får in Oliver Ekman-Larsson så får man en klassback, men jag tror att det här är en sämre lösning för Tingsryd, man har inte tillräckligt många NHL spelare för att gynnas av det kontra dom andra klubbarna. Så det här beslutet kan visa sig riktigt dåligt för klubben, som tog täten när det gällde att klaga. Sen finns ju även Leksand som ett alternativ för Ekman-Larsson, komiken i om han går dit har redan påpekats ett antal gånger på twitter så ska inte gå in på det mer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar